Haberler

Terör Örgütünün Propagandasını Yaptıkları Gerekçesiyle 36 Kişi Hakkında Dava Açıldı

Terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında dava açıldı.

Siirt'te "sivil itaatsizlik" eylemleri ile toplu mezarların bulunduğu iddiasıyla Kasaplar Deresi'ne yapılan yürüyüşe katılarak, burada terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında 10 ile 18 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, söz konusu eylemlerin terör örgütü PKK'nın çağrısı üzerine yapıldığı belirtilerek, 10'u tutuklu 36 sanığın da eylemlere katılarak, örgütün propagandasını yaptıkları ifade edildi.

İddianamede, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatlarıyla gerçekleştirilen "sivil itaatsizlik" eylemleri kapsamında "Demokratik Çözüm Çadırı" etkinliği düzenlendiği ayrıca yine örgütün çağrıları doğrultusunda Kasaplar Deresi olarak bilinen alanda örgütün propagandasının yapıldığı belirtildi.

"ÇADIR, ÖRGÜTÜN PROPAGANDASININ YAPILDIĞI EYLEM YERİNE DÖNÜŞTÜ"

İddianamede, "adı her ne kadar 'Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı' olarak koyulsa da, çadırların içi ve dışı, 'Apo posterleri' ve 'PKK bayrakları' ile bezenmiş durumda" olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü, sivil itaatsizlik kapsamında sözde 'Demokratik Çözüm' adı altında yeni eylem biçimi geliştirdiği, bu şekilde yapılacak eylemlerle, terör örgütünün destekleyici tabanı ve sempatizanları tarafından, örgütün ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın sahiplenilmesi, görüş ve düşüncelerinin toplum içerisinde benimsenmesi, örgütün propagandasının yapılmasının yanında Kürt sorununun çözümünde tek muhatap olarak Öcalan'ın alınması amaçlanmaktadır."

İddianamede, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de katıldığı Kasaplar Deresi'ne yapılan yürüyüşle ilgili olarak da, "Terör örgütü güdümünde yayın yapan internet sitelerinde, ölen terör örgütü mensuplarının gömüldükleri iddia edilen Kasaplar Deresi'nde bir eylemselliğin tertip edilmesi yönünde çağrılar ve verilen talimatlar üzerine, Kasaplar Deresi'ne düzenlenen etkinlik, örgütün propagandasına dönüşmüştür" denildi.

İddianamede, aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında TCK'nın "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 10 ile 18'er yıl arasında değişen oranda hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title