Haberler

Teknoloji Anlaşması İmzalandı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin Müşterek Taarruz Uçağını İyileştirme Evresine Katılan 9 Ülkeden Biri Olduğunu Belirterek,"tsk En İyi Savaş Uçağını F 135 Olarak Belirledi. Toplam 100 Adet Bu Uçaktan Alınmasına Karar Verildi" Diye Konuştu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin müşterek taarruz uçağını iyileştirme evresine katılan 9 ülkeden biri olduğunu belirterek,"TSK en iyi savaş uçağını F 135 olarak belirledi. Toplam 100 adet bu uçaktan alınmasına karar verildi" diye konuştu.

Hilton Otel'de Türkiye Teknoloji Merkezi ve GE Aviaton ortaklığı anlaşması imza töreni gerçekleşti. Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, GE Aviaton Genel Müdürü Stephen Tagariello, TEİ Genel Müdürü Akın Duman, ABD Ankara Büyükelçisi Robert Wilson ve Hava Kuvvetleri'ne bağlı komutanlar katıldı. Törende konuşan Bakan Gönül, havacılık alanında atılımlara girildiğini ifade ederek, "İnsansız hava aracı programına hız verdik. Hür kuş eğitim uçağı 2005 yılında başlatılmıştır. TSK en iyi F135 savaş uçağını

seçti. Toplam 100 adet bu uçaktan alınmasına karar verildi" diye konuştu.

(TS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title