Haberler

TBMM Heyetinin Washington'da Temasları Sürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Beraberindeki TBMM Heyetiyle Birlikte, ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan Kongresinde Temaslarda Bulunuyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, beraberindeki TBMM heyetiyle birlikte, ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan kongresinde temaslarda bulunuyor.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin yarın oylamayı planladığı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarısı konusunda Amerikalı yetkililerle görüşmeler gerçekleştiren heyet bugün, ABD siyasi işlerden sorumlu Dışişleri Bakan yardımcısı Nick Burns ve ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan yardımcısı Dan Fried ile Amerikan Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Heyet ardından, ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Florida Milletvekili Alcee Hastings ile görüştü. Daha sonra ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a geçen heyet, uluslararası güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mary Beth Long ile bir araya geldi.

TBMM heyeti üyeleri, ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi bazı milletvekilleriyle de yarınki oylama öncesinde görüşmeyi ve Türkiye'nin pozisyonunu bir kez daha anlatmayı planlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title