Haberler

Tam 53 Yıl Oldu!

Güncelleme:

53 yıl önce batan Üsküdar vapuru kaptanının mezarı aranıyor

İZMİT Körfezi'nde 1 Mart 1958 tarihinde fırtınaya yakalanarak batan ve çoğunluğu öğrenci 387 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapuru'nun kaptanı Mehmet Aşçı'nın yakınları mezarını arıyor. O dönemde denizden trol balık ağı ile dip taranarak bulunan cesedinin Gölcük'ün Örcün Köyü'nde gömüldüğünün ileri sürülmesi üzerine, mezarlıkta mahkeme kararıyla keşif yapıldı.

Türk Denizcilik tarihinin en büyük facialarından biri olarak kabul edilen deniz kazasında, Üsküdar Vapuru, Petrol Ofisi açıklarında ikiye bölünüp batmıştı. Kaza sırasında geminin kaptanı Mehmet Aşçı'nın can yeleğini giyip gemiden atladığı iddia edilmişti. Yakınlarını kaybedenler, Mehmet Aşçı'nın evine saldırıda bulunmuşlardı. Birkaç gün sonra trol ağları ile yapılan dip taraması sırasında Mehmet Aşçı'nın cesedi ağa takılmış, yaşanan kargaşada kaptanın cesedi bilinmeyen bir yere gömülmüştü.

MEZARIN BULUNDUĞU BÖLGEDE KEŞİF YAPILDI

Kaptan Mehmet Aşçı'nın kızı 82 yaşındaki Sevim Şal Can ve Almanya'da yaşayan torunu 53 yaşındaki Nesrin Bilen o dönem cenazede çekilen fotoğrafın peşine düştü. İki yakını, inceledikleri fotoğrafın Gölcük Örcün Köyü'nde olabileceğini ileri sürdü. Gölcük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuru üzerine mezarlığın bulunduğu bölgeye gidilerek mezarın belirlenmesi amacıyla keşif yapıldı.

MEZARININ BULUNMASINI İSTİYORUZ

Kaptan Mehmet Aşçı'nın kızı Sevim Şal Çan, "Babamın cenazesine eşim ve kardeşim katıldı. Mezarın tam olarak nereye gömüldüğünü bilmiyoruz. Fakat o tarihlerde çekilen bir fotoğraf ve görgü tanıklarının ifadesine göre babamızın mezarının bu bölgede olduğunu düşünüyoruz. Bugün ön keşif yapıldı. İlerki günlerde de sanıyorum kazı yapılacak ve DNA testi uygulanacak. Ümit ediyorum ki mezarı buradadır" dedi. Yer tespiti çalışmasının ardından mahkeme kazı yapılıp yapılmayacağına karar verecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title