Haberler

SSK ve Bağ-kur Emeklilerine Bayram Öncesi Maaş

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kurban Bayram Süresince, Vatandaşların Otoyol, Boğaz Geçişi ve Toplu Taşıma Hizmetlerinden Ücretsiz Yararlanabileceklerini Bildirdi. Çiçek, SSK ve Bağ-kur Emekli Aylıklarının Kurban Bayramı Öncesinde Ödeneceğini de Açıkladı.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kurban Bayram süresince, vatandaşların otoyol, boğaz geçişi ve toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceklerini bildirdi. Çiçek, SSK VE Bağ-Kur emekli aylıklarının Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini de açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gelecek hafta başlayacak Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, bu yönde alınan bir dizi uygulama hakkında bilgi verdi.

Toplu geçiş, otoyollar ve belediyelerin toplu taşıma konusundaki kararlarına esas teşkil eden bir Bakanlar Kurulu kararı aldıklarını belirten Çiçek, konuya ilişkin kararları şöyle sıraladı:

''19 aralık 2007 çarşamba günü saat 00.00'dan başlayarak 24 Aralık 2007 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kadar otoyol ve Boğaziçi köprülerinden ücretsiz geçilecek.

20 Aralık 2007 Perşembe günü saat 00.00'dan başlayarak 23 aralık 2007 Pazar günü saat 24.00'e kadar belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden vatandaşlarımızın geçmişte olduğu gibi yararlanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu karar almıştır.''

Daha önce SSK emeklilerinin maaşlarının 17-24 Aralık, Bağ-Kur'luların ise 25-28 aralık tarihleri arasında ödendiğini anımsatan Çiçek, bu emeklilerin maaşlarının Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceğini bildirdi.

Çiçek, ''14 Aralık Cuma, 17-18-19 Aralık tarihlerinde hem SSK hem de Bağ-Kur emeklilerine son numaralarına göre ödemeleri yapılmış olacak'' dedi.

Bakan Çiçek, Afet İşleri, Sivil Savunma ve Türkiye Acil Durum Yönetimi genel müdürlüklerinin tek bir çatı altında birleştirileceğini de söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title