Haberler

Savaşın etkilerini maç yaparak unutmaya çalışıyorlar

Adıyaman Valiliği tarafından başlatılan etkinlikle, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Adıyaman'daki çadır kente sığınan Suriyelilere, savaşın etkilerini unutturmak için spor müsabakaları yaptırılı...

Adıyaman Valiliği tarafından başlatılan etkinlikle, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Adıyaman'daki çadır kente sığınan Suriyelilere, savaşın etkilerini unutturmak için spor müsabakaları yaptırılıyor.

Etkinlik kapsamında çadır kentteki futbol sahasında Suriyelilerden oluşan futbol takımı ile Adıyamanspor Taraftarlar Derneği Futbol takımı arasında dostluk maçı yapıldı.

Çekişmeli geçen maçın normal süresi 0-0 bitti. Yapılan penaltı atışları sonucunda Adıyamanspor Taraftarlar Derneği Futbol takımı Suriyelilerden oluşan takımı 3-1 yendi.

Maçın sonunda her iki takımın sporcuları birbirlerini tebrik ederken takımlara kupaları Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından verildi.

Vali Demirtaş, kupa töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşlik ortamının oluşmasında sosyal etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Çadır kentteki Suriyelileri yaklaşık bir yıldır misafir etiklerini ve ikinci kez dostluk maçı düzenlediklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Maç çok zevkli ve heyecanlı geçti. Her iki takımın futbalcularını tebrik ediyorum çok celtinmence bir maç yaptılar. İnşallah bundan sonra bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. İnşallah bu kardeşlerimiz en kısa zamanda kendi memleketlerinde huzura kavuşurlar. Misafirlerimizin spor yapabilmeleri için çok kısa zamanda spor tesisleri yaptık. Çadır kentte şu anda futbol sahaları, basketbol sahaları var. Bu alanlarda Suriyeli kardeşlerimiz istedikleri zaman istedikleri şekilde, rahat bir şekilde istedikleri etkinlikleri yapabiliyorlar."

Suriyeli Muhammed Reşid ise Adıyaman'da kardeş kardeşe güzel maçlar yaptıklarını ifade etti.

Her iki takımın da galibiyeti hak ettiğini dile getiren Reşid, "Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Burada tüm imkanlarımız var. Burada rahatça istediğimiz sporu yapıyoruz'' diye konuştu.

Dostluk maçını izleyen, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çadır kentteki Suriyeliler, yaptıkları tezahüratlarla takımlarını destekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Adıyamanspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title