Haberler

Sarıgül: El İnsaf Diyorum

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, CHP'nin Bugünkü Yönetiminin, Birisi Baraj Altı Olmak Üzere 7 Seçim Mağlubiyeti Yaşadığını Belirterek, 'Hala Orada Oturmaya Devam Ediyorlar. El İnsaf Diyorum' Dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin bugünkü yönetiminin, birisi baraj altı olmak üzere 7 seçim mağlubiyeti yaşadığını belirterek, "Hala orada oturmaya devam ediyorlar. El insaf diyorum" dedi.

Kendilerini "Demokratik CHP Hareketi" olarak nitelendiren ve ''Parola; 999. Hedef; İktidar'' sloganıyla hareket eden CHP'li muhalifler, CHP genel merkezi önünde toplantı yaptılar.

Burada otobüsün üzerinden meydandakilere seslenen Sarıgül, CHP'nin, ülkenin hiç bir karar mekanizmasında olmadığını savunarak, "Kuruluş yıldönümümüzü böyle mi kutlayacaktık? Bunu hak etmiyoruz ve içimize sindiremiyoruz" dedi. Konuşmasına "Ama böyle gelmiş böyle gitmeyecek" sözleriyle devam eden Sarıgül, meydanlarda toplananların Türkiye'nin her ilinden geldiklerini ve "CHP'yi Hak'la ve halkla buluşturacaklarını" kaydetti.

Bu hareketin kişisel bir hareket olmadığını, CHP'yi yeniden Türkiye'nin umudu yapacaklarını belirten Sarıgül, Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'e çağrı yaparak partiye dönmelerini istedi. Artık sabırlarının kalmadığını, CHP'nin bugünkü yönetiminin, birisi baraj altı olmak üzere 7 seçim mağlubiyeti yaşadığını savunan Sarıgül, "Hala orada oturmaya devam ediyorlar. El insaf diyorum" diye konuştu.

Meydandakilerin ''Baykal istifa'' sloganlarına, ''Bu güce dayanamaz, mutlaka gidecek'', ''Baykal nerede, Sarıgül burada'' sloganlarına ise ''Kaçıyor'' şeklinde karşılık veren Sarıgül, Baykal'ın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni değil ''kendi iktidarını koruduğunu'' savundu. Sarıgül, ''Artık gitme vakti geldi'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title