Haberler

Saraybosna kuşatmasının ilk kurbanları anıldı

Modern tarihin en uzun kuşatması olarak bilinen ve tam 44 ay süren Saraybosna kuşatmasında öldürülen Suada Dilbeoviç ve Olga Suçiç anıldı.

Modern tarihin en uzun kuşatması olarak bilinen ve tam 44 ay süren Saraybosna kuşatmasında öldürülen Suada Dilbeoviç ve Olga Suçiç anıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Sırp keskin nişancıları tarafından öldürülen "Suada Dilberoviç-Olga Suçiç" için isimlerini taşıyan köprüde düzenlenen anma töreninde, kuşatmanın ilk kurbanlarını anlatan konuşmalar yapıldı.

Daha sonra, Suada Dilberoviç ve Olga Susiç anısına saygı duruşunda bulunuldu ve Milyatska nehrine kırmızı karanfil bırakıldı.

Saraybosna Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi olan Şuada Dilbereoviç (24) ve Bosna-Hersek Meclisi çalışanlarından iki çocuk annesi Olga Suçiç'in (34), 5 Nisan 1992 tarihinde, Radovan Karaciç liderliğindeki SDS'in milis kuvvetlerince Saraybosna'daki Vrbanya Köprüsü'nde öldürülmüşlerdi.

Dilberoviç ve Susiç'in öldürülmelerinden bir gün sonra, 6 Nisan 1992'de başlayan ve 44 ay süren Saraybosna kuşatması boyunca bin 601'i çocuk, 11 bin 541 kişi hayatını kaybetti. Saraybosna kuşatması tarihe, modern zamanın en uzun süreli şehir kuşatması olarak geçti.

-suada dilberoviç

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title