Haberler

Şanlıurfa'da Olaylı Yıkım

Şanlıurfa'da, Belediye Ekiplerinin Kaçak Yapılara Yönelik Yıkım Çalışması Olaylı Geçti. Yıkımı Durdurmak İsteyen Ev Sahipleri, Güvenlik Güçleri Tarafından Uzaklaştırıldı. Yıkım Sırasında Bir Kadın, Kendini Yıkımı Gerçekleştiren İş Makinesinin Önüne Atmaya Çalıştı.

Şanlıurfa'da, belediye ekiplerinin kaçak yapılara yönelik yıkım çalışması olaylı geçti. Yıkımı durdurmak isteyen ev sahipleri, güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı. Yıkım sırasında bir kadın, kendini yıkımı gerçekleştiren iş makinesinin önüne atmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekipleri, merkeze bağlı Küçükhan köyünde Hazine'ye ait arazi üzerinde kaçak ev yapan 6 vatandaşın evinin yıkımı için jandarmayla birlikte köye gitti. Geniş güvenlik önleminin alındığı alanda çalışan iş makinelerine ve belediye personeline tepki gösteren bir kadın, iş makinesini durdurmak istedi. Kendini iş makinesinin önüne atmak isteyen kadına jandarma engel oldu. Göz yaşlarını tutamayan kadın, güvenlik güçlerine yalvararak yıkımın durdurulmasını istedi.

Jandarma ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirilen kadın, yıkımın yapıldığı yerden uzaklaştırıldı. Yıkıma tepki gösteren ve evlerini boşaltmak istemeyen bazı vatandaşlar da uzun süre ağladı.

Bu arada bazı kadın ve çocuklar, yıkımı gerçekleştirilecek evlerinin içinde bir süre oturdu. Jandarma ekiplerine yıkımı durdurmaları için dakikalarca yalvaran bir genç kız, daha sonra izin isteyerek evi kendilerinin yıkacağını söyledi. Jandarma da izin vererek evin yıkılmasını bir süre durdurdu. Kadınlar ve çocuklar evlerindeki eşyaları boşaltırken gençler de balyozlarla evin çatı bölümünü kendi elleriyle yıktı. Belediye iş makineleri daha sonra yıkımı gerçekleştirdi.

Vatandaşların jandarma ekipleri tarafından teselli edilmesinin ardından yıkımı tamamlayan ekipler, daha sonra askerlerin gözetiminde bölgeden ayrıldı.

(FÖ-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title