Haberler

Renault "Sokakta İlk Adımlar" Projesi ile Muğla'da

Renault'un, Öğrencilere Yönelik Olarak "Sokakta İlk Adımlar" Yol Güvenliği Eğitim Projesi Devam Ediyor.

Renault'un, öğrencilere yönelik olarak "Sokakta İlk Adımlar" Yol Güvenliği Eğitim Projesi devam ediyor.

Renault ve Total'in birlikte sürdürdüğü, ilköğretim öğrencilerine yönelik yol güvenliği eğitim projesi olan 'Sokakta İlk Adımlar'dan bu yıl Muğlalı öğrenciler de yararlanacak. Projenin maskotu Woosh, bu eğitim öğretim yılı sonunda 25 ilde 270 bini aşkın öğrenciyle buluşmuş olacak. Projeden bu eğitim-öğretim yılında Muğla'da 12 okulun 27 şubesindeki 778 öğrenci yararlanacak. Muğla İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, İl Emniyet Müdürü M.

Emin Körpe, İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleri, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Total Genel Müdürü Muammer Ekim ve çok sayıda ilköğretim 2. sınıf öğrencisi katıldı.

Toplantıda projeyi anlatan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Herkes için güvenlik konseptinin en önemli bileşenlerinden birisi yol güvenliği ve eğitimidir. Bu alanda kurumsal olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğiz" dedi. Sokakta İlk Adımlar projesinin trafikte kurallara uyan, başkalarının haklarına saygılı birey yetiştirmeyi amaçladığını anlatan Aybar, şöyle konuştu: "Bunun kesintisiz bir çaba gerektirdiğini biliyoruz. Bu bilinçle Türkiye'nin bu alandaki en uzun soluklu

sosyal sorumluluk projesini, tüm kaynaklarımızı seferber ederek sürdürüyoruz. Amacımız çocuklarımızın yol güvenliğine ilişkin bilgi sahibi ve yollarda kurallara uyan, trafikteki tehditlere karşı uyanık bireyler olması. Bu çabamızda eğiticilerimizin çabaları da yadsınamaz. Bize gelen mektuplar, telefonlar onların bu projeye nasıl canla başla sahip çıktıklarını çok iyi gösteriyor. Tüm eğitimcilere şükran borçluyuz."

Projeye üç yıldan bu yana destek verdiklerini anlatan Total Türkiye Genel Müdürü Muammer Ekim, "Hepimizin geleceği olan çocukların yetişmesine ve iyi birer trafik elçisi olmalarına önemli katkılarda bulunacağını umut ettiğimiz 'Sokakta İlk Adımlar' projesi sayesinde gelecek nesillerin trafikte bizlerden çok daha bilgili, saygılı ve duyarlı karayolu kullanıcıları olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Toplum sağlığı ve kamu yönünden eğitim projesi olarak uygulanan projenin anlamlı olduğunu ifade eden Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu da, insanların hayatının rastlantılarla dolu olduğunu söyledi. İnsanın sabah evden dışarı çıkmak için attığı ilk adım ile son adım arasındaki sürenin çok önemli olduğunu anlatan Yiğenoğlu, şöyle konuştu: "Yollarda seyir eden otomobilleri kullanan sürücülerin A'dan Z'ye tüm trafik kurallarını bilmesi gerekir. İlimizde 271 bin araç bulunurken, 208 bin de sürücü bulunmakta. Yol

ağımızın trafiğe uygun olması gerekmektedir. Trafikteki can kayıpları hepimizi çok üzüyor. Hayatımızı olumsuz etkileyecek hareketlerin meydana gelmemesi için başlatılan Sokakta İlk Adımlar projesinin her iki genel müdürüne teşekkür ediyorum."

Daha sonra projeye destek veren Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan'a Renault Genel Müdürü Aybar ve Total Genel Müdürü Ekim tarafından plaket sunuldu. Plaket töreni sonrasında Sokakta İlk Adımlar pastasını kesen projenin uzaylı maskotu Woosh, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

(BT-ŞT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title