Haberler

Pendik'te El Sanatları Sergisi...

Alanında büyük ustalara ait birçok sergide yer alan eserlerin bulunduğu ''Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi'', Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezinde açıldı.

Alanında büyük ustalara ait birçok sergide yer alan eserlerin bulunduğu ''Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi'', Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezinde açıldı.

Pendik Kaymakamı Haluk Saygı ve Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya'nın da açılışına katıldığı sergide; minyatür, ebru, hat, tezhip, cilt, ahşap/metal oyma-kakma ve çini gibi geleneksel Türk ve İslam sanatlarından örnekler yer alıyor.

Geliri, lösemi hastası bir kız çocuğuna bağışlanmak üzere satılan bazı el sanatı ürünler, Belediye Başkanı Kaya ve Kaymakam Saygı tarafından satın alındı.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar şunlar:

Taner Alakuş, Berrin Çakin, Dilek Yerlikaya, Alparslan Babaoğlu, Davut Bektaş, Ali Rıza Özcan, İslam Seçen, Serra Güney, Gürcan Mavili, Zeynep Işık, Banu Kaçkaner, Gülnihal Küpeli, Şehnaz Biçer Özcan, İsmail Yiğit, Levent Kum ve Hüsamettin Yivlik.

Serginin katalogunda yer alan giriş yazısında Belediye Başkanı Kaya, geleneksel Türk el sanatlarının, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturduğunu belirtti.

Kaya, yazısında şu görüşlere yer verdi:

''Bu zenginliğin yaşatılması ve yarına bırakılması konusunda kent yönetimleri sorumluluk almak ve gayret göstermek zorundadır. Bu, her şeyden önce kentimize olan saygımızın gereğidir. 7 değişik sanat dalında 16 müstesna sanatkarın eserlerinin sergileneceği bu sergi, Pendik'in kültür atlasında altın simden bir nakışı ifade etmektedir.''

Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi, 16 Temmuz 2006'ya kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title