Haberler

Örnek Girişimde Yerimizi Alıyoruz

15 Haziran'da IBM'in Levent'teki Binasında Tüm Gün Sürecek Bir Etkinlikle Sivil Toplum Kuruluşları, IBM Üst Düzey Yöneticileri Ve Köşe Yazarları Buluşuyor.

1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır.

TKMÇV gibi Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) gönüllü faaliyetlerine anlamlı bir destek de IBM'den geliyor. Bu yıl 100'üncü yaşını kutlayan IBM'in, faaliyet gösterdiği 170'in üzerindeki ülkede 400.000 çalışanı 15 Haziran tarihini topluma hizmet ve gönüllülük girişimlerine adıyor.

Aynı paralelde, bu tarihte IBM Türk de, STK'larla bir araya geldiği bir etkinlik düzenliyor. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, IBM Türk'ün STK'lar ile buluşma etkinliğine katılarak hem çalışma alanlarını detaylı olarak paylaşmayı, hem de gelecekteki projelere katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Toplumumuzda sivil toplum algısının artırılması ve güçlendirilmesi açısından faydalı olacağına inanılan bu gönüllülük etkinliğinde önce TKMÇV Başkan yardımcısı Oya Karakimseli'nin de aralarında bulunduğu, STK Başkanları, köşe yazarları ve IBM Türk üst düzey yöneticilerini buluşturan kahvaltı eşliğinde bir tartışma platformu gerçekleştirilecek. Ardından kurulacak stantlarla gün boyunca katılımcı STK'ların faaliyetleri ve hedefleri anlatılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title