Haberler

Ordu: Gagavuz Özerk Türk Cumhuriyeti Eski Başbakanı Ordu'da

Moldova'nın Gagavuz Özerk Türk Cumhuriyeti Eski Başbakanı Mikail Kendigelen ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü ziyaret etti.

Moldova'nın Gagavuz Özerk Türk Cumhuriyeti Eski Başbakanı Mikail Kendigelen ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü ziyaret etti.

Aydınlar Ocağı'nın davetlisi olarak Ordu, Giresun ve Ankara'da işadamları, siyasi parti liderleri ve bürokratlarla görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye gelen Gagavuz Özerk Türk Cumhuriyeti eski Başbakanı Mikail Kendigelen, Cumhurbaşkanı eski Danışmanı Valeri Yanioğlu, Gagavuz Türkiye Temsilcisi Necdet Ertuğrul ve gazeteci Asel Akmatova Vali Said Vakkas Gözlügöl'e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Tevfik Karabulut ve Giresun Aydınlar Ocağı Başkanı Mehmet Memiş de bulundu.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette misafirler, kendilerine ikram edilen fındıklara ilgi gösterdi. Vali Gözlügöl ile sohbet eden Gagavuz Özerk Cumhuriyeti Eski Başbakanı Mikail Kendigelen, ziyaret sonrası gazetecilere yaptıkları açıklamada, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmek istediklerini söyledi. Moldova'nın içinde bir özerk Cumhuriyet olduklarını hatırlatan eski Başbakan Kendigelen, "Öncelikle ekonomik yönden kalkınmak istiyoruz. Türk işadamlarını ziyaret ediyoruz. Onlarla ticaret yollarını arıyoruz. Hem onlar kazanıyor hem biz kazanıyoruz. Biz de bağımsız bir ülke olmak istiyoruz ama bunun için önce hem uluslararası şartların uygun olması hem de ekonomik yönden güçlü olmamız gerekiyor. Bu konuda Türkiye'den büyük destek bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title