Haberler

Olmert Ankara'ya Geldi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Davetlisi Olarak Ankara'ya Geldi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'ya geldi.

Başbakan olarak Türkiye'ye ilk ziyaretini yapan Olmert, Esenboğa Havaalanı'nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Konuk Başbakan havaalanında herhangi bir açıklama yapmazken, oteline hareket etti.

Olmert'in, bu akşam kalacağı otelde Yahudi cemaati temsilcileriyle görüşmesi öngörülüyor.

İsrail Başbakanı Olmert, Ankara ziyareti öncesinde yaptığı bir açıklamada, Türkiye ziyaretine çok önem verdiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, görüşlerine saygı duyduğu ve çok takdir ettiği bir lider olduğunu söylemişti.

Olmert açıklamasında, ilişkilerin siyasi, ekonomik ve enerji alanlarında daha ileri taşınmasını hedeflediklerini kaydederek, ziyareti sırasında bu çerçevedeki somut projeleri görüşeceklerini ifade etmişti.

Olmert'in temaslarında Türkiye-İsrail ikili ilişkilerinin yanı sıra İsrail-Filistin sorunu, Filistin'deki iç gelişmeler, Lübnan, Irak ve İran'ın nükleer enerji çalışmaları gibi bölgesel sorunların da ele alınması bekleniyor.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Türkmenistan'dan dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin Olmert'in ziyaretiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Ehud Olmert ile yarın bir görüşme yapacağını hatırlatarak, "Grup konuşmanız sırasında Haremüşşerif'in yakınındaki kazı ile ilgili görüşlerinizi ifade etmiştiniz. İsrail'in geleneksel saldırgan tutumunu göz önüne aldığımızda bu yöndeki talebinize olumlu cevap alacağınıza inanıyor musunuz?" sorusuna Erdoğan, "Yarın kendisiyle bunları konuşacağız. Dün de bu konudaki düşüncelerimizi çok açık, net grup konuşmamda ifade ettim. Ne diyeceğini, ne dediğini şu anda kestirmek, bunun üzerinden değerlendirme yapmak, bu zaten bizlere yakışmaz, uygun da düşmez" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title