Haberler

"Ok" Gibi Yetişti

Aracın Yandığını Gören Mehmet Ok İsimli Vatandaş, Yangın Söndürme Cihazıyla Aracı Tamamen Yanmaktan Son Anda Kurtardı.

* Üsküdar'da seyir halinde bulunan mimar Tülay Atabey Onat'a ait otomobilden bir anda dumanlar yükselmeye başladı.

* Aracın yandığını gören Mehmet Ok isimli vatandaş, yangın söndürme cihazıyla aracı tamamen yanmaktan son anda kurtardı.

* Ok, '10 boyunca arama kurtarma, yangın söndürme eğitimi aldım. Herkes bu tür eğitimleri almalı" dedi.

Olay, Üsküdar Kısıklı Caddesi 43 numara önünde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Mimar Tülay Atabey Onat, Kuzguncuk'taki ofisine doğru seyir halinde bulunduğu sırada 34 TF 1734 plakalı otomobilinden dumanlar yükselmeye başladı. Büyük bir soğukkanlılıkla aracını yol kenarına park eden Onat, itfaiyeye haber verdi. Bu sırada yolun karşısında bulunan Mehmet Ok, iş yerinde bulunan yangın söndürme cihazını alarak yardıma koştu. Kısa sürede araçtaki yangını söndüren Mehmet Ok, aracı tamamen yanmaktan kurtardı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi de araçta soğutma çalışması yaptı. 10 yıldan bu yana arama kurtarma ve yangın söndürme eğitimi aldığını söyleyen Ok, 'Karşıdaydım yangını görünce müdahale ettik söndürdük.Bütün vatandaşların bu tür eğitimlere katılmasını ihtiyaç halinde müdahalede bulunmasını önemi burada ortaya çıktı 'dedi. Vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşayan sürücü Onat'a su vererek sakinleştirmeye çalıştı.Üzerindeki şoku atlatan bayan sürücü aracının içindeki eşyaları dışarı çıkardı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarından sonra olay yerinden ayrıldı.Sürücü Mimar Tülay Atabey Onat, 'Dumanlar yükselmeye başlayınca kenara çektim kaldım öyle' dedi. Onat aracının tamamen yanmaktan son anda kurtaran Mehmet Ok'a ve arkadaşına teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title