Haberler

'Öcalan'da Zehirlenme Bulgusuna Rastlanmadı'

İstanbul Adli Tıp Kurumu, PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan Alınan Saç, Kan ve İdrar Örneklerinde Yapılan İncelemede Herhangi Bir Zehirlenme Bulgusuna Rastlanılmadığını Açıkladı.

Avukatlarının "zehirlendi" iddiaları üzerine PKK lideri Abdullah Öcalan'dan alınan kan, saç ve idrar örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca incelendi ve herhangi bir "zehirlenme bulgusuna" rastlanılmadığı belirtildi.

Adalet Bakanlığı'nın görevlendirdiği biri toksikolog 3 uzmandan oluşan heyetin PKK lideri Abdullah Öcalan'dan aldığı kan, idrar ve saç örneklerini inceleyen İstanbul Adli Tıp Kurumu, elde ettiği sonuçları açıkladı. Adli Tıp, Abdullah Öcalan'da herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanılmadığını bildirdi.

Öcalan'ın zehirlenme iddialarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de taşıyan avukatların bu talebi, Mahkeme tarafından gerekçe gösterilmeden reddedilmişti.

Yine, zehirlenme iddialarıyla ilgili olarak DTP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, "Öcalan'a kimyasal bir saldırı varsa bunun sonuçları kimsenin tahmin edemeyeceği kadar ağır olur" demiş ve bu sözler kamuoyunda tepki çekmişti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title