Haberler

Nizip Ticaret Odası'nda Usulsüzlük İddiaları

Gaziantep Nizip Ticaret Odası'nda yaklaşan seçimler öncesinde üye kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Gaziantep Nizip Ticaret Odası'nda yaklaşan seçimler öncesinde üye kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Seçimlerde aday olacağını açıklayan işadamı Ali Alkan, 30'un üzerinde üyenin usulsüz bir şekilde kaydedildiğini öne sürerken, iddiaları yalanlayan Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt ise konuyla ilgili şikayetleri TOBB'a ilettiklerini söyledi.

Nizip Ticaret Odası seçimlerinde aday olacağını açıklayan işadamı Ali Alkan, "Adaylık süreci, komitelerden meslek gruplarından başlayıp meclis teşekkülü, yönetim kurulu başkanlığı seklinde gidiyor. Benim bulunduğum grupta 45 kişi vardı. Üye sayısı birden 75'e çıktı. Dolayısıyla aday olduğumdan grupta listede bulunan kişilerden oy istemek için inceleme yaptım. Bunu üzerine bitkisel yağ işi yapmayan ve bizim grubumuzda olmaması gereken 30'un üzerinde üye tespit ettik" iddiasında bulundu.

Konu ile ilgili haklarını aramak için ticaret odasına itiraz dilekçesi ile başvurduklarını söyleyen Alkan, "Yaptığımız bütün itirazlara rağmen sürekli taleplerimizin reddi ile karşılaştık. Biz 120 senedir bitkisel yağ işiyle uğraşırız. Nizip'te kimin bitkisel yağ işi yapıp yapmadığını bilecek bir ticari tecrübemiz var" ifadelerini kullandı.

Gruplarına dahil edilen 30 üyenin bitkisel yağ işi yapmamasına rağmen mevcut yönetimin akraba, dost ve ahbaplarından olduğunu ileri süren Alkan, "Bu durumun düzeltilmesi için sürekli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) yazılar gönderdik ancak ısrarla bunun düzeltilmemesinde biz kasıt olduğunu düşünüyoruz. Türkiye de biz seçimlerin kimsenin lehine, aleyhine değil, gerçek kurum temsilcileri ile gerçekten mesleğin sorunlarını bilen adamlarla çözülebileceğine inanıyoruz fakat tamamen mevcut yönetimin kendi çıkarlarını korumak için yaptıkları kasten atamalar var" iddialarında bulundu.

Ali Alkan'ın avukatı Ahmet Cengiz ise ticaret odalarının seçimlerinin uzun süredir ertelendiğini ifade ederek, "Ertelenme, seçim listeleri ve seçim usulündeki yanlışlıklardan kaynaklanıyor. Halen ticaret odasındaki seçmen listeleri hukuka uygun yapılmamıştır. Hukuken bu seçim başladığında eğer itiraz edilirse taraflar itiraz ettiği zaman büyük ihtimalle seçimlerin büyük çoğunluğu iptal edilecektir. Bu hem ticaret odasının işleyişi bakımından hem de diğer mağduriyetler bakımından sıkıntı doğuracaktır" diye konuştu.

Seçimlere girilmeden önce mutlaka bu durumun düzeltilmesi gerektiğini hatırlatan Cengiz, "Bunların seçim başlamadan önce düzeltilmesi hem ticaret odasının hem de tarafların lehine olur kanaatindeyiz. Biz hem ticaret odasına hem de bir üst kurum olarak TOBB'a gerekli itirazda bulunduk. Esasen asıl itirazlar seçim sürecinde ilçe seçim kuruluna yapılır fakat biz iş o aşamaya gelmeden sağlıklı ve adaletli bir seçim yapılması için bu itirazları yapmıştık. Bu konuda gerekli düzenleme yapılmadı. Hukuka uygun listeler hazırlanmadı. Buradan bir netice alamadık. Bundan sonra da sonuç alamazsak seçim sürecinde ilçe seçim kurulu başkanı ve hakime gerekli itirazları yapacağız. Büyük ihtimalle seçimler iptal olacaktır" dedi.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt ise iddiaları yalanlayarak, "Nizip Ticaret Odası'nda böyle usulsüz bir çalışmanın yapılması söz konusu olamaz. Kaldı ki iddiaları ortaya atan arkadaşımız, söylemiş olduğu konularla ilgili yetkilinin Gelir İdaresi Başkanlığı, Gümrük Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde olduğunu biliyor. İddiaları söyleyen arkadaşın kendisi de meclis üyesidir ve bunlara vakıf olması gerekir. Bu olayları şahsileştirip kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin kimsenin faydası olmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak bahsi geçen şikayetler odamız tarafından TOBB'u ilgilendiren konular olduğundan dilekçeler TOBB'a ulaştırılmış ve gelen cevaplar ilgili firmanın yetkilisine iletilmiştir" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özyurt Ali Alkan Gaziantep Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title