Haberler

Musyap'tan "Yeni Ufuklar Projesi"

Muhasebe Mesleği Sorunlarına Yeni Açılımlar Platformu (Musyap) Tarafından, Serbest ve Bağımlı Çalışan Meslek Mensupları ile Mükellef Haklarının Korunması, Mali İdare ve Meslek Odalarının Yetkinliğinin Artırılması Amaçlanarak Hazırlanan "Yeni Ufuklar Projesi" Kamuoyuna Tanıtıldı.

Muhasebe Mesleği Sorunlarına Yeni Açılımlar Platformu (MUSYAP) tarafından, serbest ve bağımlı çalışan meslek mensupları ile mükellef haklarının korunması, mali idare ve meslek odalarının yetkinliğinin artırılması amaçlanarak hazırlanan "Yeni Ufuklar Projesi" kamuoyuna tanıtıldı.

Platform adına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ayhan Avcı, "Ortak akıl, meslekte birlik" prensibiyle hareket ettiklerini, projeler hazırlayıp, çözüm önerilerinin ortak bir platformda paylaşılması gayesiyle bu platformu oluşturduklarını söyledi.

Avcı, platform tarafından hazırlanan projelerin duyurulması, meslek mensuplarının ve akademisyenlerin destek ve görüşlerini paylaşabilmeleri amacıyla oluşturdukları www.musyap.org sitesinin, Türkiye'deki meslek mensuplarının proje ve görüş noktasındaki buluşma yeri olacağını söyledi. Avcı, "Amacımız, serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler arasında mesleki birlikteliği artırmanın yanında toplumda hakettiği itibara ulaşmasına katkı vermektir. Meslek mensuplarının

kalitesini artırmaya yönelik mesleki sorunlar hakkında internet üzerinde proje hazırlayan, meslek mensupları ve akademisyenlerin destek ve görüşleriyle hayat bulmasını hedefleyen, muhasebe mesleği sorunlarına çözüm üreten böyle bir oluşum var mıdır? Muhasebeciler arasında böyle bir teşekkülün oluşması ve sadece meslek sorunlarına yönelik çalışmaların yapılması Türkiye'de bir ilktir. Ve biz meslek mensuplarımızın fikir ve projelerini bekliyoruz" dedi.

Avcı, platformun ilk projesinin "Yeni Ufuklar Projesi" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yıllardır tüm meslek mensupları arasında kanayan bir yara olan tahsilat sorununu çözmek, alınterinin karşılığının ruhsatsız kişiler tarafından çalınmasını önlemek, aynı zamanda mükellef ile meslek mensubu arasında yaşanan para ilişkisini minimize ederek, mesleki saygınlık ve güvenin tesisini sağlamak amacıyla hazırladığımız 'Yeni Ufuklar Projesi' ile mesleğimizdeki sorunların çözümlenmesine yönelik bir adım atmış bulunuyoruz. Bu proje; serbest ve bağımlı çalışan meslek mensupları ile mükellef haklarının

korunması, mali idarenin ve meslek odalarının yetkinliğinin artırılması amaçlanarak hazırlanmıştır. Projenin hayata geçirilmesiyle meslek mensubunun hayat standartlarının yükseleceği, mesleki saygınlığın artırılacağı kabul edilmektedir. Bu projeye yüksek katılımın sağlanması, sonraki projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

(MT-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title