Haberler

Mustafa Yıldırım: "Tartışmalar, Cumhurbaşkanı Seçiminden Sonra Bitmeli"

Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, Cumhurbaşkanı Seçimine İlişkin Tartışmaların, Seçimden Sonra Bitmesi Dileğinde Bulundu.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin tartışmaların, seçimden sonra bitmesi dileğinde bulundu.

Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) düzenlediği "Cumhurbaşkanı Seçimi Öncesi Cumhurbaşkanlığı" konulu sempozyumun ikinci gününde cumhurbaşkanının nitelikleri ve yetkileri ele alındı.

Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım, cumhurbaşkanı seçilebilmek için gerekli koşulların Anayasa'da belirtildiğini hatırlatarak, bu özellikleri haiz herkesin cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanının Anayasa'ya göre görev ve yetkilerinin son derece geniş olduğunu anlatan Yıldırım, bu yetkileri kullanacak kişinin belirli özelliklere de sahip olması gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanının bu kadar geniş yetkilere sahip olmasının "yarı başkanlık sistemi" olarak adlandırılabileceğini ifade eden Yıldırım, böyle bir sisteme göre cumhurbaşkanının sorumsuzluğunun bile sorgulanabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanına Anayasa'ya göre sadece "vatana ihanet" suçlamasının yöneltilebileceğini belirten Yıldırım, bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığını bildirdi. Türk toplumunun cumhurbaşkanına büyük saygı ve güven duyduğunu anlatan Yıldırım, bu kadar önemli bir konuma sahip makam hakkında herkesin görüş bildirmesinin de normal olduğunu söyledi.

Yıldırım, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yaşanmakta olan tartışmaların seçimden sonra son bulması dileğinde bulunarak, "Çünkü Türkiye, kritik bir noktada bulunuyor. İşi gücü bırakıp bunları tartışacak durumda değiliz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title