Haberler

Müsiad IMF'ye Südürülebilir Büyümeyi Anlattı Yüksek Faizi Hatırlattı

IMF 6'ncı Gözden Geçirme Çerçevesinde Müsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Görüştü.

IMF 6'ncı gözden geçirme çerçevesinde MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

IMF Avurpa Birimi Direktör Yardımcısı Susan Schadler, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Gorgianni, IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp'dan oluşan IMF heyeti MÜSİAD Genel Merkezi'nde Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat'ın da aralarında bulunduğu MÜSİAD heyeti ile biraraya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Ömer Bolat yaptığı açıklamada IMF heyeti ile yaptığı görüşmenin IMF programının 4'ncü maddesi çerçevesinde olduğunu söyledi. Heyetin madde içeriği olan sürdürülebilir büyüme perspektifleri konusunda görüşlerini aktardıklarını belirterek "Biz ekonomide fotoğrafı anlattık ve enflasyonun düşürülmesi ile ilgili politikalar uygulanırken bugün özellikle faizlerin yüksekliği konusunu gündeme getirdik. Türkiye'de faizin düşürülmesi konusunda arz yönlü çabaların artırılması gerektiğini ve üretim bazlı olark enflasyonun düşürülmesinin daha kalıcı ve karlı olacağını belirttik" diye konuştu.

Bolat büyüme perspektifleri ile ilgili olarak siyasi ve makro göstergelerde istikarın kalıcı olabilmesi açısından artık işletme düzeyinde rekabetci olması gereken üretim şartlarını düşürlümesi ve uygun yatırım ortamına geçirilmesi önerisini de IMF'ye sunduklarını bildirdi. Bolat vergi indirmleri kayıt dışı ekonomiyi azaltması açısından etkili olacağını vurguladık. Görüşmede tekstildeki KDV indirimi, vergi gelirlerin artırdığını dile getirdiklerini kaydetti. IMF'nin özelliştirmelere bakış açısına ilişkin soru üzerine Bolat heyetin gerek talep yönlü uygulanan parasal politika gerekse mali disiplinin devamının güven artırımının devam ettireceğini düşündüğünü aktardı. Görüşmede vergi konusunm gündeme gelmediğini dile getiren Bolat IMF'nin Türkiye'nin bu program uyması konusunda yaşanan dalgalanmalardan herhangi bir güven erozyonunun yaşanmayacağını düşündüklerini söyledi

MÜSİAD Danışmanı İbrahim Öztürk de IMF heyetinin 15 gün daha Türkiye'de olacağını hatırlatarak heyetin görüşmesini iki bölüme ayırdığını, dalgalanma ve seçim gibi konjonktürel gelişmeler ise görüşmenin ikinci safhasında dile geleceğini kaydetti.

IMF heyetinin MÜSİADI'taki görüşmeyi tamamladıktan sonra Türkiye Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın Başkanlığında TİM heyeti ile Swiss Otel'de biraraya gelecek.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title