Haberler

Motosiklet Kazasında Hakim Keşif İstedi

Beşiktaş'ın 15 Eylül'de Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçı izledikten sonra evine dönerken bir aracın motosikletine çarpması sonucu hayatını kaybeden Gökhan Keptiğ davasında hakim, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Beşiktaş'ın 15 Eylül'de Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçı izledikten sonra evine dönerken bir aracın motosikletine çarpması sonucu hayatını kaybeden Gökhan Keptiğ davasında hakim, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

İstanbul 61. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık Zafer Kadife ile Keptiğ'in eşi Elif Bilgin Keptiğ, babası Hüseyin Keptiğ, ağabeyi Ayhan Keptiğ ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme hakimi Keptiğ ailesinin talebi üzerine kazayı gören tanıklar dinlendi.

TANIK: ARABA MOTORUN ŞERİDİNE GİRDİ

İlk olarak tanıklardan Sebiha Gök, dinlendi. Türkçe iyi bilmediği için tercüman aracılığıyla Kürtçe olayı anlatan Gök, kazanın yaşandığı sırada torunuyla birlikte kendilerine ait olan bakkal dükkanının önünde oturduğunu belirterek, "Araba yokuştan aşağı iniyordu. Motosiklette benim önümden geçerek yukarı doğru çıkıyordu. Araba motorun gittiği şeride girerek, motosiklete çarptı. Sonra araba benim olduğum yere kadar gelerek elektrik direğine çarpttı. Olay yerine gidilirse olayın nasıl yaşandığını gösterebilirim" diye konuştu.

Daha sonra Sebiha Gök'ün oğlu Hakan Gök tanık olarak çağrıldı. Kazanın yaşandığı sırada bakkal dükkanına yakın mesafede bulunan evlerinin önünde sigara içerken kazanın yaşandığını belirten Hakan Gök, "Saat 22.00 sıralarıydı. Gürültülü bir ses duydum. Annem dükkanda olduğu için olay yerine doğru koştum. Sarışın bir kadının ağlayarak arabadan çıktığını gördüm. Sanığında yaralının başında dövündüğünü gördüm. 'Niye önüme atladın, niye ters yoldan gittin' gibi şeyler söylüyordu. Bir süre sonra araba alev almaya başladı. Ambulansı, polis ve itfaiyeyi aradım. ilk olarak Ambulans geldi ve yaralıyı götürdü. Daha sonra polisler olay yerine geldi. Polislere yaralının durduğu yeri ben ve sanık gösterdik. Ancak polisler benim ifademe başvurmadı. Ölen şahsın bedeni kendi şeridi üzerinde yatıyordu. Sanığın hareketlerinden dolayı alkol ya da uyuşturucu aldığını sanıyorum. Bizim bakkaldan aldıkları 10'a yakın şaşal suyu başına döktü" diye konuştu.

5 BUÇUK AYDIR MOBESE GÖRÜNTÜLERİ MAHKEMEYE ULAŞAMADI

Tanık beyanlarının ardından söz alan Keptiğ ailesi avukatı Aysun Ceren, daha önce talep ettikleri MOBESE kayıtlarının gönderilmesi için 'tekit' yazılmasını talep ettiklerini belirterek, "Sanığın delilleri karartma şüphesi var. Adli kontrol şartı yeterli değildir. Tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan sanık avukatı, tanıkların aleyhte olan beyanlarına katılmadıklarını belirterek, müvekilinin olay sonrası yapılan alkol testinde 1.16 promil alkollü çıktığını, ancak müvekilinin savunmasında, sadece iki bardak bira içtiğini, bu nedenle iki tane biranın bu derecede alkole sebebiyet vermesinin mümkün olmayacağını ifade ederek alkol ölçümü yapan cihazın bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILACAK

Talepleri değerlendiren hakim, sanık hakkında devam eden adli kontrol tedbirinin yeterli olacağına hükmederek, tutuklanması yönündeki talebi reddetti. MOBESE görüntülerinin de mahkemeye ulaşması için 'tekit' yazısı yazılmasına karar veren mahkeme, kusur durumunun belirlenmesi için olay yerinde bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME

İddianamede, tutuksuz sanık Zafer Kadife'nin emniyet görevlileri tarafından yapılan alkolmetre ölçümünde 1.16 promil alkollü çıktığı belirtilerek hakkında, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçlamasıyla 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapis isteniyor.

"GÖKHAN İÇİN ADALET..."

Öte yandan Gökhan'ın ölümüne sebebiyet veren kişinin tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Keptiğ ailesi, sosyal medya üzerinde trafik kazalarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla "Gökhan için adalet" hashtag'iyle bir kampanya başlattı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Beyoğlu'nda bar işletmeciliği yapan 41 yaşındaki Gökhan Keptiğ, Beşiktaş- Rizespor maçının ardından motosikletiyle evine dönmek üzere yola çıktı. Saat 23.30 sıralarında Feriköy yokuşundan yukarı doğru seyir halindeyken Zafer Kadife'nin kullandığı 34 BF 760 plakalı araç, Keptiğ'in kullandığı motosiklete çarptı. Yola fırlayan bir çocuk babası Keptiğ, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title