Haberler

Meslekte Birlik Grubu İSMMMO Başkan Adayını Açıkladı

Meslekte Birlik Grubu, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanlık seçimi adayını bir basın toplantısı ile açıkladı. 200 delegenin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Mayıs ayında yapılacak Genel Kurul toplantısında mevcut başkanın karşısında Mali Müşavir Adem Çalışkan yarışacak.

Mayıs ayında gerçekleşecek olan İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 20. Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlık seçimi heyecanı yaşanacak. Çekişmeli geçmesi beklenen başkanlık seçimlerin güçlü kanadı olan Meslekte Birlik Grubu başkan adayını bir basın toplantısı ile açıkladı.

200 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ile Basın Toplantısı Yaptılar

200'ü aşkın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir'in katıldığı basın toplantısı ile adeta gövde gösterisi yapan Meslekte Birlik Grubu adayını Mali Müşavir Adem Çalışkan olarak açıkladı. 1999 yılından bu yana Mali Müşavirlik görevi yapan Çalışkan adaylığının ardından yaptığı konuşma da çarpıcı açıklamalar da bulundu.

Başkan Adayı Adem Çalışkan

Konuşmasına meslek odası hakkında bilgi vererek başlayan Çalışkan, "1989 yılında 3568 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte meslek odası'nın anlamı da değişerek daha geniş bir vizyon kazandı" dedi.

Meslektaşlarımızın yasanın getirdiği değişiklikler ve önemi ilk zamanlar da çok fazla kavrayamadığını ifade ede Çalışkan, Meslekte Birlik Grubu'nun kurulmasıyla hantal ve tek pencereden dünyayı algılamaya çalışan yapının yıkıldığını ifade etti.

Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti:

Yaşanan bu yeni süreçte, geleceği gören birikim sahibi meslek büyüklerimiz bir araya gelerek Meslekte Birlik Grubu'nu kurdular. Geleneği gelecekle sentezleyecek bir bakış açısıyla, eskinin hantal ve tek pencereden dünyayı algılamaya çalışan yapısının değişmesi gerektiğini düşünen Meslekte Birlik Grubu, daha objektif ve daha evrensel bir bakış açısıyla 20 yıldır emek sarf ediyor.

Kasım 2008 tarihinden bu yana ise derneğimizin öncülüğünde kurulan ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren Meslekte Birlik Platformu, sivil talepleri ve çözüm önerileri ile bulunduğu her yerde mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından son derece fonksiyonel görevler icra etmiştir. 20 yıllık bir süreçte, Meslekte Birlik Grubu'nu kurarak Türkiye'nin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri haline getiren üstadlarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

Çalışkan Amaçlarını Sıraladı

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde Meslekte Birlik Grubu'nun güçlü desteği, yepyeni bir heyecan ve değişim ruhu ile meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek adına İSMMMO'da Yönetimi'ne talip olduklarını açıklayan Çalışkan, amaçlarını ise şöyle sıraladı:

1. Mesleki standartları yükseltmek,

2. Haksız rekabete son vermek,

3. Tahsilât sorununu çözmek,

4. Mutlu ve müreffeh bir meslektaş toplumu oluşturmak,

5. Meslektaşlarımızın ödediği aidatların adil ve hakkaniyet ölçüsünde kullanımını sağlamak,

Dünyanın hızla değiştiğini ve İSMMMO'nun bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade eden Çalışkan, "İSMMMO'da Değişim Vakti Gelmiştir" dedi.

Çalışkan konuşmasının sonunda İSMMM Odası'nda Meslekte Birlik Grubu'nu temsilen oluşturulan yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu aday listesini şu şekilde açıkladı:

Yönetim Kurulu:

Adem Çalışkan, Recep Yüksel, Mustafa Uğurlu, Ayla Güneş, Ramis Çeştepe, Ahmet Arı, Turan Korkmaz, Hatice Baştürk, Hulusi Özdemir

Denetleme Kurulu:

Adnan Gül, Özgül Kaya, Hüseyin Özmen.

Disiplin Kurulu:

Fehmi Soyakça, Fuat Çiftçi, Nefise Demirezen, Abidin Pergel, Yücel Gümüş

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title