Haberler

Mersin - Opera Kraliçesi´ Denyce Graves Büyüledi

Afrika Asıllı Amerikalı Mezzosoprano Denyce Graves, Uluslararası Müzik Festivali Kapsamında Mersin Kültür Merkezi Işın Metin Şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrasıyla Sahne Aldı. Denyce Graves'in Konserini Mersin'de Bulunan ABD'nin Floriya Eyaletine Bağlı West Palm Beach Belediye Başkanı Lous Frankel ile Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi ile Birlikte 600 Sanatsever Katıldı.

Afrika asıllı Amerikalı mezzosoprano Denyce Graves, Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin Kültür Merkezi Işın Metin şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrasıyla sahne aldı. Denyce Graves'in konserini Mersin'de bulunan ABD'nin Floriya eyaletine bağlı West Palm Beach Belediye Başkanı Lous Frankel ile Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi ile birlikte 600 sanatsever katıldı.

Biletleri 80 TL'den satılan konserde sahneye turkuvaz renkli bir kostümle gelen Denyce Graves performansının ilk bölümünü kırık beyaz bir kostümle tamamladı. Konserinin 2'nci bölümüne siyah bir kostümle çıkan Denyce Graves Işın Metin şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrasıyla Brahms, Bizet ve Haendel'in operalarından aryalar seslendirdi.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Denyce Graves, uzun süre kendisini ayakta alkışlayan sanatseverleri kırmayarak 3 kez bis yaptı. Konserin sonunda ise salonda bulunan eşi Robert Montgomery için G. Scheer'in bestelediği 'Just You' adlı eseri seslendiren Denyce Graves, West Palm Beach Belediye Başkanı Lous Frankel ile Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi günün anısına sanatçıya çiçek verirdi.

Bu arada günümüzün en etkileyici ses yıldızlarından biri olarak kabul edilen Denyce Graves, dört ayrı kıtadaki performansları ile halkın ve eleştirmenlerin takdirini toplayan sanatçı özelliğini taşıyor. Opera severler sanatçıyı özellikle 'Carmen' ve 'Samson ve Dalila'da yorumladığı başrol karakterleri ile tanıyor. İmzasını attığı bu roller ile Metropolitan Opera, Vienna Staatsoper, Royal Opera, Covent Garden, San Francisco Opera, OpÚra National de Paris, The Washington Opera gibi önemli opera salonlarında sahneye çıktı. Riccardo Chailly, Myung-Whun Chung, Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, James Levine, Zubin Mehta, Lorin Maazel gibi dünyaca tanınmış orkestra şefleri yönetimindeki senfoni orkestraları ile sahne aldı. Repertuarında Alman folk şarkıları, Fransız melodileri ve İngiliz sanat müziği gibi klasik eserlerin yanı sıra Broadway müzikalleri, crossover, caz ve Amerikan ilahileri gibi popüler müzik örneklerine de yer veriyor.

Öte yandan 2003'te ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kültür Elçisi seçilen Graves, bugün dünyanın çeşitli bölgelerinde müzikal gösteri ve konferanslara katılıyor. 'Church' albümünde, müzikle ilk kez kilisede tanışan, Dr. Maya Angelou, Dionne Warwick, En Vogue, Patti La Belle gibi Afrika kökenli Amerikalı divalarını bir araya getirdi. Opera albümleri arasında ise "La Vestale'da Gran Vestale; Thomas'ın "Hamlet'inde Queen Gertrude; James Levine yönetimindeki Metropolitan Opera Orkestrası eşliğinde "Rigoletto'da Maddalena; Plßcido Domingo ile birlikte rol aldığı "Otello'da Emilia ve Myung-Whun Chung yönetimindeki Bastille Orkestrası eşliğinde "The OpÚra de Paris' sayılabilir. Aldığı ödüller arasında Grand Prix du Concours International de Chant de Paris, Eleanor Steber Müzik Ödülü ve Richard Tucker Müzik Vakfı tarafından verilen Jacobson Bursu sayılabilir. Ayrıca, 1991 yılında Association des Amis de l'OpÚra de Monte-Carlo tarafından üç yılda bir dağıtılan Grand Prix Lyrique ve Marian Anderson ödüllerini aldı. Halen Kuzey Amerika ve Avrupa turneleri kapsamında dünyanın önde gelen kültür başkentlerinde konserler vermeye devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title