Haberler

Mehmet Emre'ye Manevi Kardeş

Kızları Kübra'yı Evlendirdikten Sonra Çankaya Köşkü'nde Oğulları Mehmet Emre ile Kalan Gül Çifti, Shçek Korumasında 12 Yaşında Bir Kıza 'Gönüllü Aile' Olmaya Hazırlanıyor.

Kızları Kübra’yı evlendirdikten sonra Çankaya Köşkü’nde oğulları Mehmet Emre ile kalan Gül çifti, SHÇEK korumasında 12 yaşında bir kıza ’gönüllü aile’ olmaya hazırlanıyor. Aile ile çocuk uyumu sağlanır, psikologlar da onay verirse, kız çocuğu, Gül Ailesi’nin koruması altında, onlarla birlikte yaşamaya başlayacak.

YAKLAŞIK iki ay önce kızları Kübra’yı, Mehmet Sarımermer ile evlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (SHÇEK) koruması altında bulunan, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna ’gönüllü aile’ olacak. Gül Ailesi’ne öneriyi, SHÇEK’ten sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu götürdü.

KÖŞK’ÜN YENİ ÜLKÜ’SÜ

Gül Ailesi’nin önce ’koruyucu aile’ olması düşünüldü ve SHÇEK bünyesinde, aileye uygun bir çocuk arandı. Sonunda, 12 yaşında bir kız çocuğu seçildi. Ancak Gül’ün programlarının yoğunluğu nedeniyle, aile ve çocuk bir araya getirilemedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün programı uygun olduğunda taraflar buluşacak. Aile ile çocuğun uyumu sağlanır ve çocuğun yaşam koşulları uygun bulunursa, küçük kız Gül Ailesi’nin koruması altında, onlarla yaşamaya başlayacak. Böylece küçük kız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin ardından Köşk’ün ikinci manevi kızı olacak. Son anda aksilik çıkar sa, Hayrünnisa Gül’ün ’gönüllü anne’ olması üzerinde de duruluyor.

MEHMET EMRE’YE SORULABİLİR

Gönüllü aile başvuru prosedürüne göre, aileye Koruyucu Aile Hizmetinin esasları, işleyişi ve çocukların özellikleri hakkında bilgi veriliyor. Uzman bir sosyal çalışmacı, başvuran ailenin çocuklarıyla da görüşüyor. Bu kapsamda 16 yaşındaki Mehmet Emre Gül ile de görüşülebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title