Haberler

Mehmet Akif Ersoy Mezarı Başında Anıldı

Haber-Kamera Ümit TÜRK İSTANBUL DHA İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy ölümünün 78'inci yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başında anıldı.

Haber-Kamera Ümit TÜRK İSTANBUL DHA

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy ölümünün 78'inci yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başında anıldı. Aktif Eğitim-Sen üyeleri de Ersoy'un kabrini ziyaret ederek mezarı başında Kur'an okudu. Bir öğrenci de İstiklal Marşı'nı söyledi.

İstiklal Marşı'nı yazan şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78'inci yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başında anıldı. Öğrencilerin ve vatandaşların ziyaret ettiği kabristana Aktif Eğitim-Sen üyeleri de geldi. Grup adına açıklama yapan Aktif Eğitim-Sen üyesi Yılmaz Tombak, 'Bugün burada vefatının 78'inci sene-i devriyesini idrak ettiğimiz milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy için toplanmış bulunmaktayız. Kendisini rahmetle anıyoruzö diye konuştu. Tombak daha sonra Akif'in bir şiirini okudu. Ardından gruptan bir öğretmen de mezarı başında Kur'an okurken, Beraat Tırpancı isimli bir öğrenci de İstiklal Marşı'nı söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un mezarı, gün boyu çeşitli okullardan öğrenciler ve vatandaşlar tarafından da ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Aktif Eğitim Sen Politika Güncel Haberler

title