Haberler

Manisa'dan 'Teröre Alışmayacağız' Eylemi

Manisa'dan 'Teröre Alışmayacağız' eylemiİlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da düzenlenen 'Teröre Alışmayacağız' adlı eylemde, Ankara'daki bombalı terör saldırısı kınandı.

Manisa'dan 'Teröre Alışmayacağız' eylemi

İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da düzenlenen 'Teröre Alışmayacağız' adlı eylemde, Ankara'daki bombalı terör saldırısı kınandı.

Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınamak için Manisa'da 'Teröre Alışmayacağız' adlı eylem düzenlendi. Şehzadeler İlçesi'nde yer alan Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, 'Terör İnsanlık Suçudur', 'Alışmayacağız, Unutmayacağız', 'Acımız Büyük Yüreğimiz Yanıyor. Yeter Artık' ve 'Terörü Lanetliyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da eyleme destek verdi. Ellerinde 'Terörü Kınamayı Bırakın Artık Bitirin' ve 'Paris Oldunuz. Ankara Olacak mısınız' yazılı dövizler de taşıyan grup, Doğu Caddesi üzerinden sessiz bir şekilde Manolya Meydanı'na yürüdü. Burada basın açıklamasını Baro Başkanı Arslan yaptı.

'TERÖRLE YAŞAMAYA ALIŞMAYACAĞIZ'

Terörü kınayan ancak kınamakla da sonlanmayacağını dile getiren Arslan, "Sorumlular ülkemizde akan bu kanın hesabını vermek zorundadırlar. Kınamakla sorun çözülmez, çözülmediğini her gün bir yenisini yaşadığımız terörist saldırılar ile görüyoruz. Ülkemizde yurttaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasında sorumluluğu olanların hepsinin yaşanan acıda payları vardır. Ülkenin önde gelen gazetecileri, Yargıtay Başkanı ve birçok yönetici bizden terörle yaşamayı alışmamızı istemektedir. Terörle yaşamaya alışmayacağız" diye konuştu.

'İHMALİ OLANLAR UZAKLAŞTIRILSIN'

Bu olaylar sırasında ihmali olanların bir an önce görevden uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Arslan, "İstihbarat zafiyetleri bir an önce giderilsin. Terör olaylarının gerçekleşmesinde ihmali olanlar derhal görevlerinden uzaklaştırılsın. İç ve dış politikamız yeniden gözden geçirilsin. Barış ve dayanışma politikaları üretilsin. Toplumun parçalanması, bölünmesi yerine birlik ve dayanışma öne çıkarılsın. İktidarıyla muhalefeti ile toplumun bozulan morali tekrar düzeltilsin. Yeni terör olayları yaşamak istemiyoruz. Her akşam bir sonraki sabaha yeni Terör saldırıları ile, şehit haberleri ile başlamak istemiyoruz" diye konuştu. Arslan konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı. Açıklamanın ardından topluluk, sessizce dağıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tur Yıldız Biçer Ali Arslan Politika Haberler

title