Haberler

Malatya'daki Yayınevi Cinayetinin Ardından

Malatya'da Yayınevine Düzenlenen Saldırıda Hayatını Kaybeden Alman Tilma Geske'nin Cenazesi, Diyarbakır Kilisesi Heyeti Tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan Alınarak, Kiltepe Mahallesi Mezarlığı'nda Toprağa Verildi.

Malatya'da yayınevine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Alman Tilma Geske'nin cenazesi, Diyarbakır Kilisesi heyeti tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, Kiltepe Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında mezarlığa getirilen Tilma Geske'nin cenazesi, görevliler tarafından mezarlığa alındı.

Bu arada, çevre illerde bulunan Hristiyanlar ve Almanya'dan gelen Hristiyanlar, cenaze törenine katılmak üzere mezarlığa geldi. Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla tören başladı. Alman Tilma Geske'nin cenaze törenine, basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Tilma Geske'nin eşi Suzanna ve çocuklarının da katıldığı cenaze törenini, yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu takip etti. Mezarlığa alınmayan basın mensupları, çevredeki binaların üst katlarından çekim yapmak zorunda kaldılar.

Cenaze törenine, Malatya Vali Yardımcısı Bayram Öz ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Alman Tilma Geske'nin cenazesi, Protestan inanışına göre toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Tilma Geske'nin eşi Suzanne Geske, taziyeleri kabul etti.

(OÇ-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title