Haberler

Mahkeme Kararıyla Yıkım

Güncelleme:

Kartepe İlçesi'nde Ruhsatsız Yapılar Mahkeme Kararının Ardından Yıkılarak Kaldırıldı.

Kartepe ilçesi'nde ruhsatsız yapılar mahkeme kararının ardından yıkılarak kaldırıldı.

Kartepe Belediyesi çarpık kentleşmeye izin vermemek adına ilçede ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılara izin vermiyor. Bu kapsamda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ilçe genelinde yaptığı denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Müdürlük ekipleri yaptığı denetimler sırasında ruhsatsız olarak tespit ettiği Balaban Köyü'nde bir konut binası ve bahçe duvarı ile ilgili 3194 sayılı İmar Kanununun 32. Maddesi gereği yasal işlem başlattı. Söz konusu yerler ruhsata bağlanamadığından belediye encümenince de yıkım kararı alındı. Akabinde mal sahibinin idari mahkemeye açtığı davayı kaybetmesi ardından belediye ekiplerince yıkım gerçekleştirildi.

Önceki gün mahkeme kararını uygulayan Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri kaçak konut binası ve bahçe duvarını yıkarak kaldırdı. Yasal işlemleri tamamlanan kaçak yapılar ile ilgili yıkım işlemlerinin devam edeceği açıklandı. Vatandaşların hukuken ve madden zarar görmemeleri için belediyeden ruhsat alarak yapı yapmaları gerektiğini belirten yetkililer, "Vatandaşlarımız belediyeden aldıkları yapı ruhsatlarına ve eklerine uygun olarak inşaatlarını tamamlamalılar. Bu işlemler belediyemizce titizlikle yürütülürken bu nedenle denetim amaçlı mobil ekibimizde görev almaya başlamıştır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title