Haberler

Maharetli ev hanımları çifte bayram yaşıyor

Güncelleme:

Düzce'de bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı baklava, ev hanımlarının ek gelir kapısı oldu. Maharetli hanımlar ev baklavası siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Maharetli ev hanımları çifte bayram yaşıyor

Kadınların "tatlı" telaşı

DÜZCE - Düzce'de bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı baklava, ev hanımlarının ek gelir kapısı oldu. Maharetli hanımlar ev baklavası siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Düzce'de ev hanımlarının yaptığı lezzetli baklavalar yoğun ilgi görüyor. Günlerdir tatlı mesaisini sürdüren kadınlar, vatandaşların bayramda misafirlerine ikram edecekleri baklavaları yetiştirebilmek için mesai harcıyor.

Çok fazla sipariş aldıklarını söyleyen Rukiye Tuna, baklava maliyetinin arttığını, bu sebeple fiyatların yükseldiğini belirtti. Tuna, "Geçen sene 300 TL'ye yaptığım baklava bu sene 600 TL oldu. Bunun nedeni de geçen sene 40-50 TL'ye aldığımız ceviz, bu sene 150 TL oldu. Tereyağı fiyatları geçen sene 130-150 TL'ydi bu sene 300 TL oldu. Maliyetler arttıkça tabii fiyatlarda arttı. Benim işçiliğim bu fiyatlarda yok bile" dedi.

"İnsanların sağlığına zarar verecek hiçbir şey kullanmıyorum"

Baklava yapımında doğal malzemeler kullandığını ifade eden Tuna, "Doğal yoğurt, doğal süt kullanılır. Şerbeti glikoz değil, şekerle yapılan doğal şerbettir. İnsanların sağlığına zarar verecek hiçbir şey kullanmıyorum. Tatlıcılarda yapılan baklavalar biraz daha kıtır olur. Ev baklavası ağızda dağılır. Tadı ise yiyenlerin boğazını yakmaz. Bakarak da anlaşılabilir. Makine olmadığı için çok düzenli olmayabilir. Kesiminde ise ev baklavası kesiminde baklava dilimi şeklinde kesilir" diye konuştu.

Baklavanın yapılışını anlattı

Ev baklavasının tarifini de paylaşan Rukiye Tuna, "Bir tepsi ev baklavası için 2 yumurta, bir barda sıvı yağ, bir bardak süt, bir bardak yoğurt, biraz kaymak veya tereyağı, bir kabartma tozu ve bir vanilya koyuyorum. Bu malzemeleri önce yoğuruyorum. Kulak memesi yumuşaklığında oluyor. Sonra küçük küçük bezeler haline getiriyorum. 10'ar beze açarak 60 bezeden baklava açıyoruz. İçine bol ceviz koyuyoruz. Onu baklava şeklinde kesip, üstüne eritilmiş tereyağı gezdirip fırınımıza atıyoruz ve pişiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Düzce Kadın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title