Haberler

Laricani: "Bölgedeki En Güçlü Ülkeyiz, Bombaya İhtiyacımız Yok"

İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (Uygk) Genel Sekreteri ve Nükleer Konulardaki Baş Müzakerecisi Ali Laricani, Ülkesinin Bölgesindeki En Güçlü Ülke Olduğunu, Bu Nedenle Atom Bombasına İhtiyacı Olmadığını Söyledi.

İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer konulardaki baş müzakerecisi Ali Laricani, ülkesinin bölgesindeki en güçlü ülke olduğunu, bu nedenle atom bombasına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Laricani, Alman ''Focus'' dergisine yaptığı açıklamada, İran'ın atom bombası yapmak istemediğini belirterek, ''Savunma doktrinimiz böyle bir şeyi öngörmüyor. Bölgedeki en güçlü ülkeyiz, bu nedenle bombaya ihtiyacımız yok'' dedi.

İran'ın, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasını imzaladığını ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun kurallarına uyduğunu ifade eden Laricani, ''İran şah tarafından yönetilirken tüm Batılı ülkeler bizim nükleer programımızı destekledi. Bir diktatörü devirdiğimiz için şimdi Batılı ülkeler tarafından cezalandırılıyoruz'' diye konuştu.

Berlin'deki temaslarıyla ilgili soruya karşılık da Laricani, İran'da uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin durdurulmasının söz konusu olmadığını, sadece gelecekteki müzakereler için uygun şartlar yaratmaya çalıştıklarını, bu konuda da bazı ilerlemeler sağladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title