Haberler

Kocaeli Bakan Işık: Başımıza İcat Çıkarma Cümlesini Artık Çocuklara Kullanmayalım

Bakan Işık: Başımıza icat çıkarma cümlesini artık çocuklara kullanmayalım BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık çocuklarla "ona karışma", "bunu sorma" mantığıyla değil, "nasıl yapabiliriz?" anlayışıyla iletişim kurulmasını isteyerek, "Veliler 'Başımıza icat çıkarma' cümlesini artık kullanmayalım. 'Bu işlerle benim başımı belaya sokma', 'Benden şunu isteme, bunu isteme' anlayışını terk edelim" dedi.

Bakan Işık: Başımıza icat çıkarma cümlesini artık çocuklara kullanmayalım

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık çocuklarla "ona karışma", "bunu sorma" mantığıyla değil, "nasıl yapabiliriz?" anlayışıyla iletişim kurulmasını isteyerek, "Veliler 'Başımıza icat çıkarma' cümlesini artık kullanmayalım. 'Bu işlerle benim başımı belaya sokma', 'Benden şunu isteme, bunu isteme' anlayışını terk edelim" dedi.

İzmit Sekapark içerisinde bulunan Kocaeli Bilim Merkezi'nin 72 adet düzenekten oluşan Dinamik Dünya Galerisi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz ve vatandaşların katılımlarıyla açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla 8 bin 560 kare üzerinde inşa edilen Kocaeli Bilim Merkezi'nde yaptırılan Dinamik Dünya Galerisi, hava, su, yaşam, dünya, güneş sistemi ve evren temalı alanlardan oluşuyor.

Törende konuşan Işık, ailelere çocuklarının gelişimiyle ilgili tavsiyede bulunarak, "Sevgili veliler 'Başımıza icat çıkarma' cümlesini artık kullanmayalım. 'Bu işlerle benim başımı belaya sokma', 'Benden şunu isteme, bunu isteme' anlayışını terk edelim. Aksine, 'Yavrum şu konuda sen ne düşünüyorsun?', 'Şu işi nasıl yaparsın?' sorularını soralım. Ama ona karışma, bunu sorma mantığıyla değil, aksine nasıl yapabiliriz? anlayışıyla çocuklarımızla iletişim kuralım" diye konuştu.

Işık ailelerin çocukların yapması gereken proje ödevlerini yapmaması gerektiğini söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiçbir anne ve baba çocuklarının proje ödevini yapmasın ne olur. Sizler yardım edin, rehberlik yapın ama asla proje ödevini yapmayın. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak şunu söylüyorum; Türkiye'nin en büyük açıklarından bir tanesi proje kültürü. Proje yapmayı yeteri kadar bilmiyoruz. Projeyi anne, baba, abla yaparsa o çocuk proje kültürünü kazanamaz. Velilerden ricamız ne olur çocukların projelerini kendileri yapması noktasında onların ödevlerini yapmayın. Ayrıca bu bilim merkezinde çocukları hızlıca gezdirip çıkarmak değildir maharet. Çocuklarımızı birçok kez bu bilim merkezine getirelim. Ayda bir çocuklarımız bilim merkezimizi ziyaret etsinler. Bilim merkezlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz."

Bakan Işık daha sonra öğrencilerle birlikte bilim merkezi içerisinde bulunan Dinamik Dünya Galerisi'ni gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title