Haberler

Kendi Otomobilini Yaptı

Yozgat'ın Kadışehri İlçesi'nde, Kömür Ticareti Yapan Demirci 36 Yaşındaki Ahmet Ardıç, Atölyesinde Motoru Dışında Parçalarının Tamamına Yakınını Elleriyle Yaptığı Üstü Açık Otomobille Poz Verdi.

Yozgat`ın Kadışehri İlçesi`nde, kömür ticareti yapan demirci 36 yaşındaki Ahmet Ardıç, atölyesinde motoru dışında parçalarının tamamına yakınını elleriyle yaptığı üstü açık otomobille poz verdi.

Ahmet Ardıç, 5 yıl önce bıraktığı baba mesleği demirciliği hobi olarak sürdürürken, bir yandan da uzun zamandır düşlediği üstü açık otomobil yapma hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Ardıç, 3 aylık bir çalışma sonucu motoro dışında hemen hemen tüm parçalarını elleriyle yaptığı otomobilini çalıştırmayı başardı.

Tescili olmadığı için trafiğe çıkaramadığı otomobilini 2000 YTL`ye mal ettiğini söyleyen Ahmet Ardıç, ``Kendi otomobilimi yapmak her zaman aklımda vardı. Boş vaktim olmadığı için düşüncelerimi gerçekleştirememiştim. Kömür ticaretine başladıktan sonra işyerimin küçük bir bölümünde bu arabayı yaptım. Yaptığım otomobili, görenler çok beğeniyor. Bazen onları da gezdiriyorum.`` dedi.

`Şimendifer` adını verdiği otomobilin LPG ile çalıştığını belirten Ardıç, ``Hız tespitini rüzgara göre ayarlıyor. Hararet ve hız göstergesi yok. Otomobilin hararetini, bacaklarıma gelen sıcaklıktan, kaç kilometre hızla gittiğimi ise rüzgardan tahmin edebiliyorum. Trafik tescili olmadığı için sadece bahçede ve pikniğe giderken kullanabiliyorum`` dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title