Haberler

Katılım Bankaları da Sanayi Bakanlığı'ndan İzin Alacak

Sanayi Bakanlığı, Anonim ve Limited Şirket Kuruluşu İçin Katılım Bankaları Başta Olmak Üzere, Tüketici Finansmanı ve Kart Şirketleri ile Lisanslı Depoculuk Yapanların da Bakanlıktan İzin Alması Koşulunu Getirdi.

Sanayi Bakanlığı, anonim ve limited şirket kuruluşu için katılım bankaları başta olmak üzere, tüketici finansmanı ve kart şirketleri ile lisanslı depoculuk yapanların da Bakanlıktan izin alması koşulunu getirdi.

Sanayi Bakanlığı'nın, "Anonim ve Limited Şirketlerin Kuruluş ve Ana Sözleşme değişikliği İşlemlerine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ"de yaptığı değişiklik resmi gazetede yayımlandı.

Buna göre; bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, sigorta şirketleri, holdingler, döviz büfesi işleten şirketler, umumi mağazacılıkla uğraşan şirketler, Sermaye Piyasası Kanununa tabi ve halka açık şirketler ile serbest bölge kurucusu ve işleticisi şirketlerin kuruluşları ve ana sözleşme değişikliklerinin Sanayi Bakanlığı'nın iznine tabi olması düzenlemesine ek yapıldı.

Katılım bankaları, tüketici finansmanı ve kart hizmetleri şirketleri, varlık yönetim şirketleri, lisanslı depoculukla uğraşan şirketler, tarım ürünleri lisanslı depoculuk şirketleri, ürün ihtisas borsası şirketleri belirtilen işlemler için Bakanlık iznine tabi olacaklar.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title