Haberler

Kartal Belediyesi'nden Cam Şişe Getirene Hediye

Kartal Belediyesi’nin başlattığı “Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden” kampanyası kapsamında Ekolojik Çadır’a şişe getiren çocuklara hediyeler veriliyor.

Kartal Belediyesi'nin başlattığı "Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden" kampanyası kapsamında Ekolojik Çadır'a şişe getiren çocuklara hediyeler veriliyor.

Kartal Belediyesi geri dönüşüme dikkat çekmek için "Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden" kampanyası başlattı. Anadolu Cam A.Ş.'nin de katkılarıyla Kartal Belediyesi Ekolojik Çadır'da gerçekleştirilen etkinlikte yanlarında getirdikleri cam şişeleri cam kırma makinesine atan çocuklara, karşılığında bir hediye verildi. Etkinliğe katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Belediyemizin çevre etkinliklerinden biri olan cam şişe toplaması yapılıyor. Çocuklara geri dönüşümü olan materyallerin toplanma ve ayrıştırma bilincinin aşılanması için yapılan bir etkinlik. Görüldüğü gibi getirilen camlar, öğütme makinesine atılarak, hacimleri üçte bir oranına düşürülüyor. Hacim sorunu olan malzemeleri böyle mega kentlerde toplaması daha kolay oluyor" dedi.

Bir öğrenci velisi ise bu tür etkinliklerin çevreye verilen değeri gösterdiğini belirterek, "Sadece bugünlük değil, sürekli yapılmalıdır. Sadece cam ile değil, tüm atıklar ile yapılmalı. Kartal ve Türkiye'nin daha temiz olması için etkinlilerin devamı olmalıdır" dedi.

Bugün akşam saatlerine kadar devam edecek etkinlikte 3 bin hediye dağıtılması hedefleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Anadolu Cam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title