Haberler

Kara Harp Okulu'nda Mezuniyet Töreni Coşkusu

Kara Harp Okulu (KHO) 162'nci dönem mezunları, bugün Ankara'daki Kara Harp Okul Komutanlığı'nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu (KHO) 162'nci dönem mezunları, bugün Ankara'daki Kara Harp Okul Komutanlığı'nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumu'nda düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, yabancı askeri ataşeler ile öğrenci yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, stadyuma gelişinde, Kara Harp Okulu 162'nci dönem mezunlarını, "Kara Harp Okulu merhaba" diyerek selamladı. Öğrenciler de hep bir ağızdan, "Sağol" diyerek karşılık verdi.

Törende konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Ferit Güler, bu dönem Kara Harp Okulu'ndan 23'ü bayan, 18'i misafir, toplam 564 teğmenin mezun olduğunu söyledi. Ailelere seslenen Tümgeneral Güler, "Bizlere emanet ettiğiniz en değerli hazineniz evlatlarınızı, yüreklerini vatan, millet, bayrak ve ebedi Başkomutanımız Atatürk'ün ilke ve devrimlerini özümsemiş teğmenler olarak mezun etmenin onurunu yaşıyoruz" dedi.

Tümgeneral Güler, genç teğmenlere hitaben yaptığı konuşmada ise "Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce sistemini, ilkelerini ve devrimlerini benimseyin ve bir yaşam tarzı olarak uygulayın. Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak itaat ve astın ve üstün hukukuna riayet etmek olan disiplinin özümseyin ve uygulayın" diye konuştu.

DÖNEM BİRİNCİSİ TEĞMEN BAŞTÜRK'ÜN KONUŞMASI

Kara Harp Okulu dönem birincisi Teğmen Hüseyin Baştürk ise, bu 'kutsal yuva'ya gelişlerinde bu vatan için canlarını seve seve vereceklerine dair yemin ettiklerini hatırlatarak, "Bizler, kutsal vatan topraklarından sönmez birer meşale olacağız" dedi. "Bir omzumuzda onur, bir omzumuzda sorumluluk bulunmaktadır" diyen Teğmen Baştürk, "Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanacak her türlü tehdidi bertaraf edecek gücü, damarlarımızdaki asıl kanda hissediyoruz" diye konuştu.

Teğmen Baştürk, daha sonra tüm mezunlara "Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller bizi karşısında bulacak ve kılıcımız daime keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız ve şerefimizle öleceğiz. Bu güzel vatana canımız ve kanımız veda olsun" sözlerini tekrarlatarak ant içtirdi.

Teğmen Baştürk, andın ardından yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.

DERECEYE GİRENLERE DİPLOMALARI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Teğmen Baştürk'e diplomasını verdi. Törende dönem ikincisi Teğmen Osman Tural Önal diplomasını TBMM Başkanı Çiçek, dönem üçüncüsü Eser Yüksel'e diplomasını Başbakan Erdoğan ve dönem dördüncüsü Teğmen Enes Şahin'e diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel verdi. Dereceye giren diğer teğmenlerde diplomalarını, diğer protokol üyeleri ve kuvvet komutanlarının elinden aldı.

Törende, derece alan misafir teğmenlere diplomalarının verilmesinin ardından, 1961 yılı KHO mezunu emekli subaylar da dereceye giren diğer öğrencilere diplomalarını verdiler.

Tören, sancak devir teslim töreni ve Harp Okulu Marşı'nın okunmasının ardından tören geçişi ile sona erdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title