Haberler

İzmir Hastane Kurucusu Doktor Evinde Başından Vurulmuş Halde Bulundu

Hastane kurucusu doktor evinde başından vurulmuş halde bulunduALTINORDU Spor Kulübü Derneği Başkanı ve özel bir hastanenin sahibi (Özel Gazi Hastanesi)Op. Dr. Salih Mertan (70), evinde başından tabancayla vurulmuş halde bulundu.

Hastane kurucusu doktor evinde başından vurulmuş halde bulundu

ALTINORDU Spor Kulübü Derneği Başkanı ve özel bir hastanenin sahibi (Özel Gazi Hastanesi)Op. Dr. Salih Mertan (70), evinde başından tabancayla vurulmuş halde bulundu.

Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı, İzmir'deki özel bir hastanenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Salih Mertan'ın Alsancak'ta, Atatürk Caddesi 240 numaradaki binada bulunan dairesinden, bugün saat 08.00 sıralarında silah sesi geldiğini duyan apartman görevlisi, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler, çilingir yardımıyla girdikleri evde, Parkinson hastası olan Mertan'ı tabancayla başından vurulmuş halde buldu. Durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, Mertan'ı ambulansa alıp, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Mertan, yapılan müdahalelere rağmen ambulansta yaşamını yitirdi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Mertan'ın cenazesi, savcının hastanedeki incelemelerinin tamamlanmasının ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

HASTALIĞI SON AŞAMADAYDI

Hastalığına bağlı olarak ellerinin titremesi nedeniyle araç kullanamayan ve yardımcısı olmadan yürümekte zorlanan, son dönemde rahatsızlığının iyice artması nedeniyle zor bir dönemden geçen Salih Mertan'nın kendi durumuna çok üzüldüğü ifade edildi. Maddi sorunu bulunmayan Mertan'ın çok yardımsever bir insan olarak yaşadı. Mertan, son olarak geçen çarşamba günü UEFA Gençlik Ligi'nde Altınordu U19 takımının Fransız ekibi Montpellier'e 4-2 yenildiği maçı protokol tribününden takip etmişti.

Altınordu Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Kulübümüzün ve camiamızın sembol isimlerinden, Op. Dr. Salih Mertan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Salih Mertan, kulübümüzde her dönemde çok değerli katkılar vererek unutulmazlar arasındaki yerini almıştı. Mertan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz denildi.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Dr. Salih Mertan'ın, Amerika'da yaşayan iki kızının İzmir'e gelmesinin ardından, pazartesi günü düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği belirtildi. SALİH MERTAN KİMDİR

İzmir doğumlu Salih Mertan, Namık Kemal Lisesi'ni bitirdi. Ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde üroloji üzerine tahsilini tamamladı. Bir tıp merkezi ve hastanenin kurucu başkanlığını üstlendi. 40 yıl boyunca çok sevdiği Altınordu Spor Kulübü'ne yönetici olarak maddi manevi birçok hizmetlerde bulunan Salih Mertan, 2012 yılında kulüpteki şirketleşmenin ardından Altınordu Spor Kulübü Derneği'nin başkanlık görevini üstlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title