Haberler

İzmir-Devlet Bakanı Bağış Pikniğe Katıldı

Başbakan'ı Övdü

BAŞBAKAN'I ÖVDÜ

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir'in 2015'te düzenlenecek EXPO'yu kaybetmesinin nedeninin, aynı dönemlerde Türkiye'de AKP'ye açılan kapatma davası olduğunu öne sürdü. İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) konuğu olarak İzmir'e gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, özel gündemli İTO Meclis Toplantısı'nda İzmirli tüccarlara AB süreci ile ilgili bilgi verdi. Meclis üyelerinden 2009 İlerleme Raporu'na göz gezdirmelerini isteyen Bakan Bağış, önceki dönemlere kıyasla büyük ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Bunun Türkiye'nin imajı ve kendi iç dinamikleri açısından önemine dikkat çeken Bağış, ''Türkiye kendi gücünü hissedip başkalarına hissettirmeye başladı. Bunu en iyi sizler bilirsiniz. EXPO'yu son dakikada kaybettiniz. Bir kapatma davası haberi çıktı, o bize EXPO'ya mal oldu' diye konuştu.

PROJELERDEN DAHA FAZLA YARARLANIN

İzmir'in AB projelerinden yararlanan iller arasında 26'ıncı sırada yer aldığını söyleyen bağış, bunu İzmir'e yakıştıramadığını ve daha çok projeden yararlanılması gerektiğini vurguladı. Bağış, Türkiye'nin ciddi bir potansiyeli olduğuna işaret ederek ''Sizler işadamısınız. Bir ülkede demokrasi yoksa kalkınma olmaz. Reklam harcamalarında 2009'un ilk üç ayına göre yüzde 45'lik artış var. Bu krizin teğet geçtiğinin en güzel göstergesidir' diye konuştu. Türkiye'nin 2010 büyüme hedefinin yüzde 5 olduğunu ancak özel sektörün katkılarıyla bu rakamın yüzde 6'lara çıkabileceğini ifade eden Bağış, Türkiye'nin büyümesinde en önemli etkenin genç nüfusu olduğunu vurguladı.

LÜTFEN AVRUPA'YA AÇILIN, BENİM İŞİM KOLAYLAŞIR

İş insanlarına ''Lütfen Avrupa'ya açılın, siz ticari ilişkileri ne kadar arttırırsanız benim işim o kadar kolaylaşır' diyen Bağış, AB'ye üyelik konusunda hem içerde hem dışarıda bıkmadan usanmadan ikna çalışmaları yürüteceklerinin altını çizdi. Bağış, AB sürecinde İzmir'in büyük katkılarını beklediğini söyledi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye'nin 1960 yılından bu yana darbe anayasalarıyla yönetildiğini anlatan Bağış, aynı tarihten itibaren AB için müzakere tarihinin alınmamasının tesadüf olmadığını kaydetti. Bağış, AB sürecinde Türkiye'de yaşanan ve yaşanacak gelişmelerin sonuçtan daha önemli olduğunun altını çizerek bu çerçevede yeni Anayasa Paketi'ni çok önemsediğini dile getirdi. Bağış, yeni taslaktaki her bir maddenin AB ile birer fasıl açmaya bedel olduğunu söyleyen Bağış, ''Yargıda adaletin sağlanması, kamu denetçiliği, askeri mahkemelerin ve temyiz makamlarının sivilleştirilmesi, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun önünün açılması, toplu sözleşmeye imkan sağlanması, parti kapatma kararı gibi önemli bir kararın bir kişinin iki dudağı arasında değil daha milli iradeyi temsil eden bir yapı içinde gerçekleştirilmesi, AB standartlarında bir ekonomiye kavuşmamızı sağlamlaştıracaktır' diye konuştu.

PİKNİĞE KATILDI

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Ticaret Odası'nda toplantılara katıldıktan sonra öğle yemeğini Mövenpick Otel'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri ile yedi. Bağış daha sonra AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından Buca'da düzenlenen bahar pikniğine ve AKP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nın yeni bina açılışına katıldı. Bakan Bağış'ın programlarına AKP İzmir Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi ile Mehmet Tekelioğlu, AKP Genel Sekreteri sıra, AKP İzmir İl Başkanı ömür Kabak da katıldı. İlçe Başkanlığı açılışı sırasında Bakan Bağış'ın konuşmasını duyma engelliler için anlatan bir görevlinin bulunması da dikkat çekti.

BAŞBAKAN'I ÖVDÜ

Karabağlar İlçe Başkanlığı'nın açılışında partililere seslenen Bağış, bu yeni binada çok önemli kararların alınacağını ve çok faydalı adımların atılacağını dile getirerek ''Atılacak adımlar sadece Türkiye ve İslam coğrafyası için değil dünya için çok önemli olacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yola çıktığında onun için 'muhtar bile olamaz' demişlerdi. Sizler onu dünya vicdanının sesi haline getirdiniz. Dünyada 'kral çıplak' diyebilen, haksızlıklara karşı olan, ülkeleri buluşturan ve barıştıran, insan haklarına aykırı bir durum olduğunda da 'one minute' diyebilen bir Başbakan'ı sizler getirdiniz' diye konuştu.

CHP İLE TEK KANALLI TELEVİZYON HATIRLANIR

Bağış, toplumun tamamını kucaklamak için yola çıktıklarını kaydederek AKP'nin Türkiye'nin en laik ve demokratik partisi olduğunu iddia etti. Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'ye de yüklenen Bağış, ''Bu ülkede ana muhalefet partisi CHP'nin adını duyunca insanlar hala tek kanallı siyah beyaz televizyonları hatırlıyor. Manyetolu telefonları hatırlıyor. Ama AK Parti iktidarında herkesin cep telefonu olduğunu, 3G ile iletişim kurduğunu görüyoruz. İşte medeniyet böyle bir şey' diye konuştu.

DESTEK İSTEDİ

Bakan Bağış, konuşmasında CHP'nin Anayasa değişikliğine destek vermediğini söyledi. Bağış, 2011 seçimleri için de İzmirlilerden destek istedi. AKP'nin bugüne kadar bir kayayı zirveye doğru taşımaya çalıştığı benzetmesini yapan Bağış, ''2011 seçimlerinde kaya parçasını zirveye oturtmalıyız. Oturtamazsak geri yuvarlanır ve bütün yaptığımız çalışmaları ezer' dedi. Bakan Bağış, katıldığı piknikte ve öğle yemeğinde de Anayasa değişikliği ve Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği ile ilgili bilgilendirme yaptı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Öte yandan, Karabağlar İlçe Başkanlığı'nın 16.30'da yapılacak açılışı için müzik yayını ve davul, zurna çalmaya 10.30'da başlanması, pazar tatili yapan çevre sakinlerini çileden çıkardı. Şikayetlerini iletmek isteyen vatandaşlar, Karabağlar Belediyesi'nin ve basın kuruluşlarının telefonlarına telefon yağdırdı.

KABAK: EN FAZLA ÜYE YAPAN 4'ÜNCÜ İL OLDUK

AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise, yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirterek, son bir ayda Türkiye'nin 81 ili içinde en fazla üye yapan dördüncü il olduklarını kaydetti. Birinci il olmak için daha çok çalışacaklarını anlatan Kabak, önümüzdeki günlerde İl Başkanlığı olarak Brüksel'e ziyaret yapmayı planladıklarını belirtti ve Bakan Bağış'tan da destek istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title