Haberler

İstanbul'da Jandarmadan Uyuşturucu Tacirlerine Darbe

İstanbul'da Jandarmanın Hollanda'ya Yüklü Miktarda Uyuşturucu Madde Çıkarmak Üzere Olan Bir Çeteye Yönelik Yaptığı Operasyonda 4 Kişi Gözaltına Alınırken, 2 Milyon YTL Değerinde Eroin Ele Geçirildi.

İstanbul'da jandarmanın Hollanda'ya yüklü miktarda uyuşturucu madde çıkarmak üzere olan bir çeteye yönelik yaptığı operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, 2 milyon YTL değerinde eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu tacirlerine yönelik savaş açan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, organize olarak uyuşturucu madde ticareti yapan "hacı" kod isimli Hasan Hayri G. liderliğindeki suç örgütünü takibe aldı. Yapılan takip neticesinde Hasan Hayri G. liderliğindeki örgüt tarafından temin edilen uyuşturucu maddelerin örgüt üyesi Metin T. ve Erhan B. vasıtasıyla saklandığı, müşteri bulunduğu ve örgüt üyesi Mehmet Ali B.'nin aracılığıyla uyuşturucu maddelerin taşındığı tespit edildi.

Yapılan incelemede örgütü üyesi Mehmet Ali B.'nin şoförlüğünü yaptığı ticari taksiyi, yüklü miktarda uyuşturucu taşımak için kullandığı belirlendi. Yüklü miktardaki uyuşturucu maddenin Hollanda'ya çıkarılmak üzere olduğunun tespit edilmesiyle başlatılan operasyonda, Mehmet Ali B.'nin şoförlüğünü yaptığı ticari taksi ve örgüt lideri Hasan Hayri G.'ye ait araçlar ile 4 farklı adreste arama yapıldı. Mehmet Ali B.'nin kullandığı taksi ve Hasan Hayri G.'ye ait aracın bagajında 314 adet paket içerişinde 160

kilo 950 gram eroin, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 58 adet fişek ele geçirildi. Ele geçirilen 160 kilo 950 gram eroinin piyasa değerinin yaklaşık olarak 2 milyon YTL olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli ifadelerinin alınmasına ardından adli makamlara sevk edildi.

Bu arada, son iki hafta içerisinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda 260 kilogram eroin ele geçirildiği bildirildi.

(İST-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title