Haberler

İnternet Yoluyla Dolandırıcılık İddiası

İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Antalya ve Mersin'de Düzenlenen Operasyonlarda, 'Bilişim Sistemlerini Kullanarak Teşekkül Halinde İnteraktif Banka ve Kredi Kartı Dolandırıcılığına' Karıştıkları İleri Sürülen 10 Şüpheli Yakalandı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Antalya ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarda, ''bilişim sistemlerini kullanarak teşekkül halinde interaktif banka ve kredi kartı dolandırıcılığına'' karıştıkları ileri sürülen 10 şüpheli yakalandı.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''teşekkül halinde banka aracı kılınarak interaktif banka ve kredi kartı ile dolandırıcılık'', ''bilişim sistemlerine girme, sistemi engelleme ve bozma veya değiştirme'', ''banka kredi kartlarının kötüye kullanılması'' olaylarıyla ilgili başlatılan ve yaklaşık 7 aydır sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu operasyon başlatıldı.

İstanbul'un Beşiktaş, Pendik, Şişli ve Üsküdar ilçeleri ile Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Mersin'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, ortaya çıkartılan grubun elebaşısı olduğu ileri sürülen 24 yaşındaki ''hacker'' Mehmet A. ile ''hacker''ler İsrail asıllı Samuel D, Hüseyin D, Hakan Y. ve Fatih Ş. ile bir ilin kredi kartlarının dağıtımını yapan kurye bölge sorumlusu Tanju D'nin de aralarında bulundu 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 126 adet manyetik şeritli kart, 23 adet CD ve DVD, 20 adet sahte kimlik ve sürücü belgesi, 19 adet GSM hattı, 17 adet ATM/BTM kart giriş haznesi, 11 adet cep telefonu, 11 adet bilgisayar, 7 adet flash bellek, 5 adet hard disk, 3 adet MSR-206 (kart kopyalama cihazı), bir adet kamera ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan Mustafa A'nın İzmir'de lüks bir barı işlettiği, ayrıca virüs yazılımı yaptığı belirlendi. Grubun, sahte kredi kartlarıyla yaklaşık 4 milyon TL haksız kazanç elde ettiği bildirildi.

Şüphelilerden Tanju D. aracılığıyla birçok kredi kartını sahiplerine ulaşmadan çoğalttıkları da belirlendi.

Grubun, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi web sitelerinin sahtelerini yaptıkları, internet üzerinden vatandaşlara e-mail gönderdikleri ve bu şekilde de kimlik ve diğer şahsi bilgileri elde ettikleri tespit edildi.

Yetkililer, grubun, 200 bin kişinin kimlik bilgilerini elde ettiklerini ve şu ana kadar da 228 kişinin dolandırıldığından haberdar olarak kendilerine başvurduğunu bildirdi.

Bu arada, emniyette işlemleri tamamlanan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title