Haberler

İki Kafalı Doğan Minik Melek Ameliyat Edildi

Başının Arkasında Beyincik Dokusu Bulunan Başka Bir Kafayla Doğan Melek İsimli Bebek İzmir'de Ameliyat Edildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gerçekleştirilen Operasyonla Bebeğin İkinci Kafasında Bulunan Beyni Kendi Kafatasına Aktarılarak Zararlı Doku Kesilip Atıldı.

Başının arkasında beyincik dokusu bulunan başka bir kafayla doğan Melek isimli bebek İzmir'de ameliyat edildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla bebeğin ikinci kafasında bulunan beyni kendi kafatasına aktarılarak zararlı doku kesilip atıldı.

Başının arkasında kafasında iki kat büyüklükte bir kafayla dünyaya gelen Melek bebek İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 saat süren bir operasyonla tedavi edildi. Beynin kalp ve solunum yollarını etkileyen kısmı gerçekleştirilen operasyonla temizleyen doktorlardan Opr. Dr. Özcan Binatlı, Melek bebeğin hastaneye getirildiği gün genel durumunun kötü olduğunu ve acil koşullarda ameliyata alındığını belirtti. Melek bebeğin kafasının arkasındaki keseyi ve içindeki bozulmuş beyincik dokusunu

temizlediklerini söyleyen Opr. Dr. Binatlı, Melek bebeğin 10 gün kadar hastanede tedavi göreceğini ifade etti. Bebeğin durumunun daha iyi olduğunu belirten Binatlı, "Hayati tehlikeyi atlattı diyebiliriz ancak çok riskli bir dönemde. Enfeksiyon kapması halinde kötü bir sonuçla karşılaşılabilir ya da ilerde menenjit gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir" diye konuştu. Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için anneleri hamilelik döneminde iyi beslenmeleri konusunda uyaran Binatlı, "3 aya kadar anneler birkaç kez

ultrasona girerse böyle problemli bebeklerin doğmaması için önlemler alınabilir" dedi. Melek bebeğin Balıkesir'de çiftçilikle uğraşan annesi Ayşe ve babası İsa Dinçkul'un ise bebeklerinin tedavisi uzun süreceği gerekçesiyle Balıkesir'e döndükleri bildirildi.

(YB-YK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title