Haberler

İhbarı ve Bildirimi Zorunlu Hastalıklar

Sağlık Müdürlüğü, İhbarı ve Bildirimi Zorunlu Hastalıklarda 2007 Yılı Verilerini Açıkladı.

Sağlık Müdürlüğü, ihbarı ve bildirimi zorunlu hastalıklarda 2007 yılı verilerini açıkladı.

Sağlık Müdürlüğü İstatistik Şubesi'nce hazırlanan 2007 yılı ihbarı mecbur hastalıklarda, 43 vakayla en çok brucella'ya rastlanırken, 21 vakayla dizanteri ikinci sırada yer aldı. 2007'de Isparta'da 5 kişinin çağın en tehlikeli hastalıkları arasında gösterilen Hepatit-B virüsü taşıdığı, 18 kişinin ise Hepatit-A hastası olduğu tespit edildi. İhbarı mecbur hastalıklar arasında bir tetanoz vakası olduğu bildirilirken ölüm vakasına rastlanılmadı.

İstatistik Şubesi'nin verilerine göre, bildirimi zorunlu hastalıklar arasında 70 vakayla akut kanlı ishal hastalığı başı çekti. Kuduz riskli temas vakalarının sayısı ise küçümsenmeyecek derecede fazla. Çeşitli nedenlerle kuduz mikrobu taşımasından şüphelenen 64 vaka Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildi. Korunulmadığı takdirde ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olan tüberküloz (verem) mikrobu taşıyanların sayısı ise 46 olarak açıklandı.

(FK-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title