Haberler

'Hazine 02' Operasyonunda Yüzlerce Tarihi Eser Ele Geçirildi

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Ekiplerinin Düzenlediği 'Hazine 02' Adlı Operasyonda, Çeşitli Dönemlere Ait 975 Adet Tarihi Sikke Ele Geçirildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği 'Hazine 02' adlı operasyonda, çeşitli dönemlere ait 975 adet tarihi sikke ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılarının merkez ve köylerde izinsiz kazı yaptıkları ve buldukları çok sayıda tarihi eseri satmak istedikleri bilgisine ulaşmaları üzerine şahısları takibe aldı. Tarihi eser kaçakçılarını 3 ay boyunca takip eden ekipler, S.Y. isimli şahsı satmaya çalıştığı tarihi eserlerle birlikte şehirler arası otobüsle İstanbul'dan dönerken yakaladı. Şahsın bavulunda Helenistik, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait 975 adet bronz ve bakır sikke bulundu. S.Y. ile birlikte olayla ilgili oldukları belirtilen E.D., A.A., H.C., M.K., B.K., B.K., E.D., V.Y. ve S.C. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Şahıslar, emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerlerinin çok fazla olduğuna ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı fazla tarihi eser barındırdığına dikkat çekti.

(AA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title