Haberler

Hakkari'de 7 Kişi Gözaltına Alındı (2)

Hakkari'de bugün Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, jandarma da aynı saatlerde Ağaçdibi Köyü'ne eş zamanlı operasyon düzenledi.

Hakkari'de 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI (2)

GÖZALTI SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Hakkari'de bugün Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, jandarma da aynı saatlerde Ağaçdibi Köyü'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlar sonrası Hakkari kent merkezinde 4 kişi daha gözaltına alınırken, Ağaçdibi köyünde ise aralarında korucularında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Operasyonların Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, gözaltına alınan 22 şüphelinin sorgusunun sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Hakkari-Çukurca Karayolunda meydana gelen ve 8 asker ile bir korucunun şehit olduğu patlama ile ilgili bağlantıları bulunduğu şüphesi ile bugün sabah saatlerinde polis bölgesinde 11, jandarma bölgesinde bulunan Ağaçdibi köyünde ise 11 olmak üzere toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Bu konuyla ilgili bazı internet sayfalarında çıkan 'Patlamanın failleri yakalandı' şeklindeki haberler de doğru değil. Şu ana kadar dağ kadrosundan her hangi bir kişi yakalanmış değil. Bunlar Van savcısının talimatı doğrultusunda patlama ile ilgileri bulunduğu şüphesi ile gözaltına alınan kişilerdir. Bunlar arasında korucular da var" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title