Haberler

Gül: Nüfusun Büyük Bölümü AB Üyeliğini Destekliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de Nüfusun Büyük Bölümünün AB Üyeliğine Destek Verdiğini Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de nüfusun büyük bölümünün AB üyeliğine destek verdiğini söyledi.

EuroNews kanalında soruları yanıtlayan Gül, Avrupa'nın bir parçası olan Türkiye'nin, Avrupa değerlerini paylaşan, demokrasi, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, serbest piyasa ekonomisi ve bütün bunları ortak bir değer olarak gören bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en başından bu yana Avrupa kurumlarının içinde olduğunu, Avrupa Konseyi'nin kurucu üyelerinden biri olduğunu belirten Gül, AB ile görüşmelere devam edilmesi için elinden gelenin en iyisini yapacağını, süreci destekleyeceğini kaydetti.

Bazı hayal kırıklıkları bulunduğunu da ifade eden Gül, Türkiye'de köklü reformlar yapıldığını, ancak Türk halkının, bunun AB tarafından yeterince taktir edilmediği düşüncesinde olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini ve masum insanların terör yüzünden can verdiğini belirten Gül, terörizmle mücadelede yeteri derecede destek göremediklerini, verilen bazı sözler olduğunu, bu sözlerin tam olarak yerine getirilmediğini bunun Türk halkını üzdüğünü söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title