Haberler

Gül: "Cumhurbaşkanının Meclis İçinden Çıkması Daha Doğru"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanının Meclis İçinden Çıkmasını Çok Daha Doğru Bulurum, Ama Bu Meclisin Dışından da Olmaz Anlamına Gelmez" Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanının meclis içinden çıkmasını çok daha doğru bulurum, ama bu meclisin dışından da olmaz anlamına gelmez" dedi.

Gül, Türkmenistan'a gelirken uçakta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

2007'nin kayıp bir yıl olmayacağını ifade eden Gül, "Doğrulara kendisini kenetlemiş olan bir hükümetin, 2007 yılını feda edeceğini kimse aklının ucundan bile geçirmesin. İnanıyoruz ki gelecek dönem de Türkiye'de tek başına iktidar olacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimine yönelik sorular üzerine, Türk siyasi tarihinde Atatürk'ün vefatından sonra cumhurbaşkanları seçilirken tartışmalar olduğunu kaydeden Gül, "Bunlar normaldir... Ama unutmayın ki bu tartışmaların yapıldığı Türkiye ile bugünkü Türkiye farklıdır. Siyaset çok daha sağlamdır ve sağlam temeller üzerine oturmuştur" dedi.

Türkiye'de açık ve şeffaf tartışmaların olacağını ifade eden Gül, "Sonunda neye karar verilirse TBMM tarihi kararını alacaktır ve yola devam edilecektir. Bunun kuralları da zamanı da bellidir. O açıdan tartışmalar doğaldır, ama bunlar Türkiye'yi sarsacak tartışmalar kesinlikle olmayacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının meclisin içinden mi dışından mı seçilmesini istediğinin sorulması üzerine Gül, "Bu konuda ben fazla görüş ifade etmek istemiyorum. Şu anda bu tartışmaların içine girersek, biz, enerjimizi buna vermeye başlarız ve diğer yapacağımız işlerden kendimizi alıkoyarız. Benim açımdan kural bellidir. Türkiye demokrasisi önceki yıllara göre çok daha kuvvetlidir. Her şey şeffaftır. Biraz daha yaklaşsın o zaman kendi görüşlerimi açıklayacağım. Ben, doğrusu, meclis içinden çıkmasını çok daha doğru bulurum, ama bu meclisin dışından da olmaz anlamına gelmez" diye konuştu.

Gül, "Bu konuyu ne kadar dar alanda konuşursak Türkiye için o kadar iyi olur. Herkesin fikri vardır, ama yapacak işlerimizle meşgul olalım şimdi. Türkiye'nin kayıp yılları çoktur, oları telafi etmek için uğraşıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title