Haberler

Gül 7 Yılda Hangi Kritik Atamaları Yapacak?

YÖK'ten Genelkurmay Başkanına, Yargıdan Rektörlere Kadar Gül, Çok Sayıda Devlet Kademesinin En Üstünü Şekillendirecek. Bunların Dışında Daha Çok Sayıda Kurum ve İsim Atanacaklar Listesinde.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’te 7 yıllık görev süresinde 3 Genelkurmay Başkanı atayacak. Gül ayrıca YÖK, Yargı ve Anayasa Mahkemesi için üye belirleyecek..

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’te 7 yıllık görev süresinde 3 Genelkurmay Başkanı atayacak. Yargıtay Başsavcısı’nı belirleyecek, YÖK Başkanı’nı da seçecek...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın tanıdığı yetkileri ve verdiği görevleri yerine getirecek. İlk iş olarak bugün yeni kabineyi atayacak olan Gül, önemli atamalara imza koyacak.

MGK SEKRETERİ: Gül’ün ilk işlerinden biri, daha önce kendi atadığı, ancak Sezer tarafından veto edilen 5 müsteşar yardımcısını “asaleten” atamak olacak. Gül, MGK Genel Sekreteri’ni de atayacak.

KÖŞK ATAMALARI: Gül’ün Dışişleri Bakanlığı’nda danışmanlığını yapan Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu’nu Köşk’te önemli bir göreve getirmesi bekleniyor. Basın Danışmanlığına ise Ahmet Sever’i atayacağı konuşuluyor.

3 YENİ KOMUTAN: Gül 2014 yılına kadar 3 yeni Genelkurmay Başkanı atayacak. Org. Yaşar Büyükanıt’ın 1 yıl kalan görev süresini tamamlamasının ardından, 2008’de Orgeneral İlker Başbuğ’un, 2010’da Orgeneral Işık Koşaner’in Genelkurmay Başkanlığı’na atanması bekleniyor. 2013 yılının 1 numaralı Genelkurmay Başkanı adayı ise orgeneralliğe terfi eden Korgeneral Necdet Özel.

YAŞ: Gül’ün askeri çevrelerde merakla beklenen kararı ise Aralık ayı başında toplanacak Yüksek Askeri Şura sonrasında ortaya çıkacak.

YÜCE MAHKEME: Anayasa Mahkemesi’nin yedek üyesi Ali Güzel 2008’de emekliye olacak ve Gül Anayasa Mahkemesi’ne ilk atamayı yedek üyelik için yapacak. Asil üye Sacit Adalı, Mart 2010’da emekli olacak ve Gül asil üyelik için ilk kez isim belirleyecek. Gül, Yüksek Mahkeme’ye 2 asil ve 2 yedek üye daha atayacak.

YARGITAY: Gül, 2011’de Yargıtay’a Başsavcısı ve Başsavcıvekilini seçecek.

DANIŞTAY: Gül, birkaç ay içerisinde Danıştay’da boşalacak üyelikler için de atama yapacak. Gül, Uyuşmazlık Mahkemesi için üye seçimini ise 4 yıl sonra yapacak.

ASKERİ YARGI: Cumhurbaşkanı Askeri Yargıtay üyelerinin üçte biri ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin hakim sınıfından olmayan üyelerinin üçte birini de Genelkurmay’ın önereceği adaylar arasından seçme yetkisine sahip bulunuyor.

HSYK: Gül, 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun doğal üyesi olan Adalet Bakanı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı dışında kalan tüm asil üyelerin yerine seçim yapacak.

YÖK BAŞKANI: YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in görev süresi Aralık ayında doluyor. Gül, 2007 bitmeden YÖK Başkanı’nın yanı sıra bir de yeni YÖK üyesi seçecek. Ayrıca 2008’de 5, 2009’da 9, 2010’da 2 ve 2011’de 1 YÖK üyesi daha belirleyecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title