Haberler

Gaziantep Valisi Kemal Çeber Asayiş Rakamlarını Açıkladı

Güncelleme:

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kentin asayiş rakamlarıyla ilgili bilgi verdi. Vali Çeber, emniyet ve jandarmanın suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Yılın ilk 2 aylık döneminde malvarlığına karşı işlenen suçlarda azalış yaşandığını, dolandırıcılık suçlarında ise artış olduğunu ifade etti. Aranan şahısların yakalanmasında ise yüzde 87 oranında bir artış olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kentin asayiş rakamlarıyla ilgili bilgi verdi.

Vali Çeber, MOBESE binasında düzenlenen güvenlik toplantısında, emniyet ve jandarmanın, suçun önlenmesine ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüğünü söyledi.

Yılbaşından bu yana asayiş rakamlarına değinen Çeber, yılın ilk 2 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında malvarlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 21 oranında azalış yaşandığını belirterek, mal varlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 74, kişilere karşı işlenen suçlarda ise aydınlatma oranının yüzde 95 seviyelerinde olduğunu kaydetti.

Aynı dönemde dolandırıcılık suçlarında yüzde 31 oranında artış olduğuna dikkati çeken Vali Çeber, "Bizim tespitlerimize göre dolandırıcılık suçlarında en önemli vaka telefon dolandırıcılıklarına ait. Siber suçlarla ilgili birimlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Ancak vatandaşlarımız telefonla çeşitli sebeplerle kendilerinden para isteyen dolandırıcılara lütfen prim vermesinler." diye konuştu.

Aranan şahısların yakalanmasında yüzde 87 oranında bir artış olduğunu ifade eden Çeber, şunları aktardı:

"Emniyet ve jandarma personelimiz aranan şahısların yakalanması konusunda insan üstü bir çalışma sergiliyorlar. Farklı türlerde 461 ateşli silah ele geçirildi. Kolluk güçlerimiz bu tür olayların önüne geçmek amacıyla 2 ayda 4 binin üzerinde sabit yol ve şok uygulamaları yaptılar. Bu uygulamalarımız da önümüzdeki dönemde artarak devam edecek. Rakamlardan da anlaşıldığı gibi verilen bu kahramanca mücadelenin meyvelerini de topluyoruz. Ancak Gazi şehrimizin suçun konuşulmadığı bir yer haline gelmesi için sadece emniyet güçlerimizin değil tüm vatandaşlarımızın gayretine ve yardımına ihtiyacımız var."

Toplantıda İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ve Vali Yardımcısı Murat Akyüz hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Çeber Gaziantep Güvenlik Valilik Suç 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title