Haberler

Fotoğrafçılardan Gaziantep Çıkarması

Güncelleme:

6. Uluslararası Antepfıstığı Kültür Ve Sanat Festivali Kapsamında Bu Yıl Yapılan "4.Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışması" Fotoğraf Sanatçılarından Yoğun İlgi Gördü.

6. uluslararası antepfıstığı kültür ve sanat festivali kapsamında bu yıl yapılan "4.fotomaraton görüntü avcılığı yarışması" fotoğraf sanatçılarından yoğun ilgi gördü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ve çok sayıda kurum ve kuruluşun destekleriyle bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "4.Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışması"na bu yıl Türkiye ve Gaziantep'ten toplam 151 fotoğraf sanatçısı katıldı.

Türkiye genelinden çok sayıda fotoğraf kulübü üyesi ile bağımsız fotoğraf sanatçısının katıldığı. Gaziantep tarihi ve mimarisi ve festival fotoğrafçılığı adı altında 2 bölümden oluşan, Gaziantep'i her yönüyle belgelemeyi, insan, doğa, zanaat, sanayi, eski evler, tarihî bölgeler, kültürel değerlerinin tanıtımı ve fotoğraf sanatının geliştirilmesinin amaçlandığı yarışma bu yıl birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Üç gün süren maraton sonunda yarışmacılar dereceye girebilmek için Gaziantep'te çektikleri ilginç fotoğrafları sergilediler.

FOTOĞRAF SANATÇILARINDAN BAŞKAN GÜZELBEY'E TEŞEKKÜR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ve GAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği) tarafından gerçekleştirilen yarışmanın sunum bölümüne Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Güzelbey, "Her yıl gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kültürel etkinliklerle birlikte Gaziantep'in tanıtımına ve tanıtılmasına yönelik birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerden biride Fotomaraton Görüntü Avcılığı yarışması. Bu yarışma ile Gaziantep'i her yönüyle belgelemeyi, insan, doğa, zanaat, sanayi, eski evler, tarihî bölgeler, kültürel değerlerinin tanıtımı ve fotoğraf sanatının geliştirilmesini amaçlıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

4.Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışmasına gönüllü olarak katıldıklarını belirten Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı ve Fotomaraton Düzenleme Kurulu Başkanı Alaaddin Erman, "Amacımız Gaziantep'in kültür ve mimarisini fotoğraflarla canlandırmak ve Gaziantep'i bir şekilde fotoğraflarla kitaplaştırmak. Birbirinden ilginç birçok Gaziantep fotoğrafı belgeledik. Kültür ve sanat alanındaki projelerde bizlere daima destek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e üyelerimiz ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sunumlar sonrası Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı ve Fotomaraton Düzenleme Kurulu Başkanı Alaaddin Erman tarafından Başkan Güzelbey'e Rum Kale'den çekilen bir fotoğraf tablosu hediye edildi.

4.FOTOMARATON BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ KOCAELİ'Lİ SANATÇI KAZANDI

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "4.Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışması"nın birincisi yarışmaya Kocaeli'den katılan Fotoğraf Sanatçısı Erden Şahin oldu. Yarışmada ikinciliği Gaziantep'ten Mete Kışlal, üçüncülüğü ise Kocaeli'den Ali Haydar Ceylan elde ettiler.

Yarışmada; Ufuk Göksel ile Gökhan Dağdeviren www.fotograflar.net web ödülü, A.Hikmet Avcı GAFSAD Özel Ödülü, Nevcihan Güroğlu Festival Özel Ödülü, Gül Hazal Erman Festival Özel Ödülü, Nevcihan Güroğlu Mansiyon, Yakup Yener Mansiyon almaya hak kazandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title