Haberler

Ford Otosan'dan Teknoloji Merkezi

Ford Otosan'ın Ar-ge Çalışmalarına Destek Sağlayacak Gebze Teknoloji Merkezi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un da Katıldığı Törenle Açıldı.

Ford Otosan'ın AR-GE çalışmalarına destek sağlayacak Gebze Teknoloji Merkezi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un da katıldığı törenle açıldı.

TÜBİTAK Teknoloji Serbest Bölgesi'nde gerçekleşen açılışa Mustafa Koç'un yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, TÜBİTAK Başkanı V. Prof. Dr. Nükhet Yetiş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sezer Komsuoğlu, Ford Avrupa Başkanı John Fleming, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Mike Flewit ve davetliler katıldı. Genel Müdür Mıke Felwit, Türkçe olarak yaptığı konuşmada teknoloji merkezi hakkında bilgi verdi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, Koç Holding ve Ford Motor Company iş birliğinin 80 yıllık bir geçmişe dayandığını söyleyerek, "80 yıl önce bayilik ile başlayan beraberliğimiz, montaj, üretim ve son olarak 1997'de Ford Motor Company ile gerçekleştirilen şirket eviliği ile bugün Türkiye'nin iftihar edeceği bir sanayi devini ortaya çıkardı. Bu başarıyı rakamlar ile ifade etmek gerekirse çalışan sayısı 3 bin 400'den 9 bin 200'e, üretim adedi 42 binden 285 bine, ihracatımız 667 adetten

bugün 185 bin adede ulaştı. Pazar payı yüzde 9.6'dan yüzde 17.1'e yükseldi. Ciromuz 858 milyon dolardan 4.8 milyar dolara çıktı. Biz Koç topluluğu olarak AR-GE'ye verdiğimiz önem, ayırdığımız kaynak ile Türk sanayicisi için daima örnek olmaya çalıştık. Zira AR-GE çalışmaları yalnızca montaj yapan değil, geliştirip üreten ve uluslararası arenada da söz sahibi bir yerel sanayiye ulaşmada son derece etkilidir. Ayrıca ülkemize rekabet avantajı sağlayabilecek önemli bir güçtür. Bugün açtığımız merkezin anlamı

çok büyüktür" dedi.

TÜBİTAK Başkanı V. Prof. Dr. Nükhet Yetiş ise yaptığı konuşmada, 2003 yılı ile 2005 yılında AR-GE'ye ayrılan oranın yüzde 50 arttığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı. Törene katılanlar daha sonra merkezi gezdi.

Yaklaşık 1.2 milyon dolar harcanarak yapılan merkezde 200 mühendis görev alacak. Merkez Ford Otosan, bugüne kadar geliştirdiği teknolojileri daha da ileri seviyeye çıkartmayı hedefliyor.

(GA-MŞ-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title