Haberler

Ergenekon Operasyonu'nda Gözaltı 9'a Yükseldi

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Prof Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da Bulunduğu 9 Kişiyi Gözaltına Aldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Merkezi ve İstanbul İl Merkezi ile Ulusal Kanal'a baskın düzenleyen polis ekipleri, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Prof Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul ve Ankara'da yürütülen eşzamanlı çalışmada polis ekipleri, İşçi Partisi Genel Merkezi ve İl Merkezi ile Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Ulusal Kanal'ın ana binasına sabah saat 04.00 sıralarında baskın düzenledi. Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen baskında, bina içerisinde bulunan bilgisayar ve dokümanlar incelenirken, ayrıca teknik bir ekibin de kanala istendiği öğrenildi. Eşzamanlı baskınlarda, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, sanayici İbrahim Benli, gazeteci Adnan Akfırat, Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya ve Doğu Perinçek'in koruması Yusuf Beşerik gözaltına alındı.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı, operasyona tepki gösterdi. Kanalın önünde bir açıklama yapan Büyükdağlı, Ernegekon kapsamında yapılan operasyonu eleştirerek, "Bu basın özgürlüğüne karşı bir baskındır. Polisin herhangi bir ihbarnamede bulunmadan kanala gelerek arama yapması medya özgürlüğüne vurulan bir darbedir" dedi.

Ankara'da gözaltına alınan Doğu Perinçek'in İstanbul'a gönderilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi.

(ME-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title